Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną zupę dyniową z pestkami.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 365
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14985
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1800
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17459
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 365
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14985
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1800
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17459
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Dynie obrać ze skórki i usunąć miąższ, pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaki i marchewkę obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Imbir obrać i zetrzeć łyżeczką. Masło rozpuścić w garnku i zeszklić na nim cebule i czosnek. Do zeszklonych warzyw dodać dynię, ziemniaki oraz marchewkę. Delikatnie doprawić solą, kurkumą i imbirem. Wszystko smażyć ok pięć minut. Wszystko zalać gorącym bulionem i gotować przez następne 10 minut na średnim ogniu. Pomidor naciąć na krzyż na wierzchu (po sparzeniu łatwiej będzie obrać) i zalać wrzątkiem, następnie obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Pod koniec gotowania dodać pomidora i gotować jeszcze przez 5 minut. Gotową zupę zmiksować blenderem i doprawić do smaku. Podawać z kleksem śmietany i pestkami dyni.