Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną zupę dyniową z pestkami.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 62
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 104
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 62
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 104
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Dynie obrać ze skórki i usunąć miąższ, pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaki i marchewkę obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Imbir obrać i zetrzeć łyżeczką. Masło rozpuścić w garnku i zeszklić na nim cebule i czosnek. Do zeszklonych warzyw dodać dynię, ziemniaki oraz marchewkę. Delikatnie doprawić solą, kurkumą i imbirem. Wszystko smażyć ok pięć minut. Wszystko zalać gorącym bulionem i gotować przez następne 10 minut na średnim ogniu. Pomidor naciąć na krzyż na wierzchu (po sparzeniu łatwiej będzie obrać) i zalać wrzątkiem, następnie obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Pod koniec gotowania dodać pomidora i gotować jeszcze przez 5 minut. Gotową zupę zmiksować blenderem i doprawić do smaku. Podawać z kleksem śmietany i pestkami dyni.