Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną zupę dyniową z pestkami.
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15332
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 238
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 717
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15332
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 238
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 717
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Dynie obrać ze skórki i usunąć miąższ, pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaki i marchewkę obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Imbir obrać i zetrzeć łyżeczką. Masło rozpuścić w garnku i zeszklić na nim cebule i czosnek. Do zeszklonych warzyw dodać dynię, ziemniaki oraz marchewkę. Delikatnie doprawić solą, kurkumą i imbirem. Wszystko smażyć ok pięć minut. Wszystko zalać gorącym bulionem i gotować przez następne 10 minut na średnim ogniu. Pomidor naciąć na krzyż na wierzchu (po sparzeniu łatwiej będzie obrać) i zalać wrzątkiem, następnie obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Pod koniec gotowania dodać pomidora i gotować jeszcze przez 5 minut. Gotową zupę zmiksować blenderem i doprawić do smaku. Podawać z kleksem śmietany i pestkami dyni.