Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, gęsta, kremowa i bardzo aromatyczna zupa z dyni z dodatkiem batatów i marchwi :) Idealna jako rozgrzewający posiłek po jesiennych wojażach :) Lekko słodka i pikantna jednocześnie. Kwintesencja jesieni :)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15067
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15067
Składniki
W garnku na maśle i oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodać obrane i pokrojone w kostkę bataty, pokrojoną w kostkę dynię oraz marchewkę pokrojoną na plasterki. Wsypać przyprawy: curry, kurkumę, gałkę muszkatołową i krótko podsmażyć mieszając. Wlać bulion lub wodę i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Zupę zmiksować na gładki krem i doprawić solą i pieprzem. Podawać gorącą ze śmietaną, groszkiem ptysiowym, kiełkami, sezamem i pestkami dyni.