Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, gęsta, kremowa i bardzo aromatyczna zupa z dyni z dodatkiem batatów i marchwi :) Idealna jako rozgrzewający posiłek po jesiennych wojażach :) Lekko słodka i pikantna jednocześnie. Kwintesencja jesieni :)
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 169
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 901
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 668
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 169
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 901
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 668
Składniki
W garnku na maśle i oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodać obrane i pokrojone w kostkę bataty, pokrojoną w kostkę dynię oraz marchewkę pokrojoną na plasterki. Wsypać przyprawy: curry, kurkumę, gałkę muszkatołową i krótko podsmażyć mieszając. Wlać bulion lub wodę i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Zupę zmiksować na gładki krem i doprawić solą i pieprzem. Podawać gorącą ze śmietaną, groszkiem ptysiowym, kiełkami, sezamem i pestkami dyni.