Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa i smaczna zupa nie tylko na lato. Najlepsza z grzanką czosnkową.
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 506
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 106
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 169
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 506
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 106
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 169
Składniki
Cukinię umyj i pokrój na ok. centymetrowe plastry. Posyp pieprzem, posmaruj z obu stron oliwą i upiecz dość mocno na grillu (lub w piekarniku). Pod koniec grillowania dołóż 2 kromki żytniej bagietki, również posmarowane oliwą. Grillowaną cukinię przełóż do garnka, zalej gorącym wywarem i pogotuj 2 - 3 minuty. Dorzuć ząbek - dwa czosnku i utrzyj cukinie blenderem, dopraw do smaku. Grzanki natrzyj przepołowionym ząbkiem czosnku.
Podawaj posypane zieloną cebulką i udekorowane kleksem gęstego jogurtu. Do tego grzanka czosnkowa - może mniej spalona niż moja:-)