Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 4745
Dodano: 17.07.2013
Odsłon: 1455
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Cukinię umyj i pokrój na ok. centymetrowe plastry. Posyp pieprzem, posmaruj z obu stron oliwą i upiecz dość mocno na grillu (lub w piekarniku).
Pod koniec grillowania dołóż 2 kromki żytniej bagietki, również posmarowane oliwą.
Grillowaną cukinię przełóż do garnka, zalej gorącym wywarem i pogotuj 2 - 3 minuty. Dorzuć ząbek - dwa czosnku i utrzyj cukinie blenderem, dopraw do smaku.
Grzanki natrzyj przepołowionym ząbkiem czosnku.
Podawaj posypane zieloną cebulką i udekorowane kleksem gęstego jogurtu.
Do tego grzanka czosnkowa - może mniej spalona niż moja:-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)