Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa i smaczna zupa nie tylko na lato. Najlepsza z grzanką czosnkową.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 309
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2249
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2873
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 639
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 309
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2249
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2873
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 639
Składniki
Cukinię umyj i pokrój na ok. centymetrowe plastry. Posyp pieprzem, posmaruj z obu stron oliwą i upiecz dość mocno na grillu (lub w piekarniku). Pod koniec grillowania dołóż 2 kromki żytniej bagietki, również posmarowane oliwą. Grillowaną cukinię przełóż do garnka, zalej gorącym wywarem i pogotuj 2 - 3 minuty. Dorzuć ząbek - dwa czosnku i utrzyj cukinie blenderem, dopraw do smaku. Grzanki natrzyj przepołowionym ząbkiem czosnku.
Podawaj posypane zieloną cebulką i udekorowane kleksem gęstego jogurtu. Do tego grzanka czosnkowa - może mniej spalona niż moja:-)