Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa i smaczna zupa nie tylko na lato. Najlepsza z grzanką czosnkową.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1239
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 509
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1330
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1239
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 509
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1330
Składniki
Cukinię umyj i pokrój na ok. centymetrowe plastry. Posyp pieprzem, posmaruj z obu stron oliwą i upiecz dość mocno na grillu (lub w piekarniku). Pod koniec grillowania dołóż 2 kromki żytniej bagietki, również posmarowane oliwą. Grillowaną cukinię przełóż do garnka, zalej gorącym wywarem i pogotuj 2 - 3 minuty. Dorzuć ząbek - dwa czosnku i utrzyj cukinie blenderem, dopraw do smaku. Grzanki natrzyj przepołowionym ząbkiem czosnku.
Podawaj posypane zieloną cebulką i udekorowane kleksem gęstego jogurtu. Do tego grzanka czosnkowa - może mniej spalona niż moja:-)