Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa i smaczna zupa nie tylko na lato. Najlepsza z grzanką czosnkową.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 258
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 258
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Składniki
Cukinię umyj i pokrój na ok. centymetrowe plastry. Posyp pieprzem, posmaruj z obu stron oliwą i upiecz dość mocno na grillu (lub w piekarniku). Pod koniec grillowania dołóż 2 kromki żytniej bagietki, również posmarowane oliwą. Grillowaną cukinię przełóż do garnka, zalej gorącym wywarem i pogotuj 2 - 3 minuty. Dorzuć ząbek - dwa czosnku i utrzyj cukinie blenderem, dopraw do smaku. Grzanki natrzyj przepołowionym ząbkiem czosnku.
Podawaj posypane zieloną cebulką i udekorowane kleksem gęstego jogurtu. Do tego grzanka czosnkowa - może mniej spalona niż moja:-)