Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa krem idealna na poświąteczne objedzenie ;). Ta warzywna mieszanka jest pełna witamin i minerałów oraz zawiera dużo błonnika. Do tego smakuje rewelacyjnie!
Blender
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 2187
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 283
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8053
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 748
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 2187
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 283
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8053
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 748
Składniki
Kalafiora dzielimy na większe różyczki. Pietruszkę, ziemniaki i cebulę obieramy. Kroimy na dowolne kawałki. Na rozpuszczonym tłuszczu (maśle lub oleju) smażymy wszystkie warzywa razem, aż lekko się zarumienią. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Miksujemy blenderem na gładko. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chilli. Na końcu dodajemy śmietanę i gotujemy jeszcze 2 minuty. Przed podaniem posypujemy płatkami chilli lub natką pietruszki.