Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie pyszna zupa-krem z kalafiorem i porem podkręcona dodatkowo wyrazistym w smaku serem pleśniowym. Smakuje wyśmienicie z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Świetnie sprawdzi się na codzienny obiad, ale także na ten bardziej uroczysty. Kremowa, delikatna, ale z fajnym twistem.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21647
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21647
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Pora pokroić w talarki. Ziemniaka w małą kostkę. W garnku rozpuścić masło z oliwą. Dodać pora i zeszklić. Dodać ziemniaka i chwilę podsmażyć. Dodać posiekane ząbki czosnku, kalafiora i zalać bulionem. Gotować do miękkości składników.
Dodać pokruszony ser, przyprawy i śmietanę. Zblendować na gładki krem. Chwilę podgrzać.
Zupę podawać z grzankami/groszkiem ptysiowym i/lub z pozostałymi składnikami.