Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie pyszna zupa-krem z kalafiorem i porem podkręcona dodatkowo wyrazistym w smaku serem pleśniowym. Smakuje wyśmienicie z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Świetnie sprawdzi się na codzienny obiad, ale także na ten bardziej uroczysty. Kremowa, delikatna, ale z fajnym twistem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5291
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 843
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11718
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5058
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1310
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5291
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 843
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11718
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5058
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1310
Składniki
Pora pokroić w talarki. Ziemniaka w małą kostkę. W garnku rozpuścić masło z oliwą. Dodać pora i zeszklić. Dodać ziemniaka i chwilę podsmażyć. Dodać posiekane ząbki czosnku, kalafiora i zalać bulionem. Gotować do miękkości składników.
Dodać pokruszony ser, przyprawy i śmietanę. Zblendować na gładki krem. Chwilę podgrzać.
Zupę podawać z grzankami/groszkiem ptysiowym i/lub z pozostałymi składnikami.