Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie pyszna zupa-krem z kalafiorem i porem podkręcona dodatkowo wyrazistym w smaku serem pleśniowym. Smakuje wyśmienicie z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Świetnie sprawdzi się na codzienny obiad, ale także na ten bardziej uroczysty. Kremowa, delikatna, ale z fajnym twistem.
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 7829
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 179
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 7829
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 179
Składniki
Pora pokroić w talarki. Ziemniaka w małą kostkę. W garnku rozpuścić masło z oliwą. Dodać pora i zeszklić. Dodać ziemniaka i chwilę podsmażyć. Dodać posiekane ząbki czosnku, kalafiora i zalać bulionem. Gotować do miękkości składników.
Dodać pokruszony ser, przyprawy i śmietanę. Zblendować na gładki krem. Chwilę podgrzać.
Zupę podawać z grzankami/groszkiem ptysiowym i/lub z pozostałymi składnikami.