Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zupy, a w okresie jesienno-zimowym gęste kremy sprawdzają się najlepiej. Ta zupa z kalafiora z dodatkiem pęczaku jest nie tylko pyszna, ale też bardzo sycąca.
Blender
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1048
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420597
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1796
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1048
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420597
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1796
Składniki
Kaszę pęczak gotujemy zgodnie z instrukcją. Kalafiora obieramy z liści i kroimy na większe różyczki. Marchew, pietruszkę ziemniaka obieramy i kroimy. Wszystkie warzywa razem zalewamy wodą lub bulionem warzywnym. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i gałką. Gotujemy całość na małym ogniu, aż ziemniaki i kalafior będą miękkie. Miksujemy blenderem. Dodajemy śmietanę i ugotowaną kaszę, gotujemy jeszcze 2 minuty. Przed samym podaniem dodajemy posiekany koperek. Zupę podajemy gorącą, najlepiej posypaną świeżym koperkiem.