Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zupy, a w okresie jesienno-zimowym gęste kremy sprawdzają się najlepiej. Ta zupa z kalafiora z dodatkiem pęczaku jest nie tylko pyszna, ale też bardzo sycąca.
Blender
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2428
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1577
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 570
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3715
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1493
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2428
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1577
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 570
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3715
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1493
Składniki
Kaszę pęczak gotujemy zgodnie z instrukcją. Kalafiora obieramy z liści i kroimy na większe różyczki. Marchew, pietruszkę ziemniaka obieramy i kroimy. Wszystkie warzywa razem zalewamy wodą lub bulionem warzywnym. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i gałką. Gotujemy całość na małym ogniu, aż ziemniaki i kalafior będą miękkie. Miksujemy blenderem. Dodajemy śmietanę i ugotowaną kaszę, gotujemy jeszcze 2 minuty. Przed samym podaniem dodajemy posiekany koperek. Zupę podajemy gorącą, najlepiej posypaną świeżym koperkiem.