Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z kapusty i pomidorów

Zupa krem z kapusty i pomidorów

Autor:

Przepisów i artykułów: 2308 Ocena: 51258

Dodano:

Odsłon: 3486

Zupy, tym bardziej te kremowe od jakiegoś, dłuższego, czasu królują w naszej kuchni. Bez zbędnych dodatków, sam smak warzyw <3 najlepsze są te bezmięsne <3

Składniki

  • 1/2 małej główki kapusty białej
  • 2 duże pomidory
  • 1 duża marchew
  • kawałek selera
  • 100 g makaronu (ulubionego)
  • por (biała część)
  • 2 łyżki masła
  • 200 g pieczarek
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa krem z kapusty i pomidorów

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy, pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i usuwamy gniazda nasienne.

    Razem z obraną marchewką i pokrojonym w kostkę selerem, zalewamy zimną wodą (1,2 l) gotujemy do miękkości dodając ½ łyżeczki soli.

    Marchew wyciągamy z zupy (kroimy w talarki), resztę miksujemy na gładko, wrzucamy makaron, zagotowujemy, zestawiamy z ognia i zostawiamy pod przykryciem, aż makaron dojdzie (od czasu do czasu mieszamy, by makaron się nie skleił).

    Por kroimy w piórka, pieczarki obieramy i kroimy na ćwiartki. Podsmażamy na maśle pieczarki i pora oprószając lekko solą i obficie świeżo mielonym czarnym pieprzem.

    Do misek nalewamy zupę, podajemy z podsmażonymi pieczarkami i porem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń