Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupy, tym bardziej te kremowe od jakiegoś, dłuższego, czasu królują w naszej kuchni. Bez zbędnych dodatków, sam smak warzyw <3 najlepsze są te bezmięsne <3
Kapustę szatkujemy, pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i usuwamy gniazda nasienne.
Razem z obraną marchewką i pokrojonym w kostkę selerem, zalewamy zimną wodą (1,2 l) gotujemy do miękkości dodając ½ łyżeczki soli.
Marchew wyciągamy z zupy (kroimy w talarki), resztę miksujemy na gładko, wrzucamy makaron, zagotowujemy, zestawiamy z ognia i zostawiamy pod przykryciem, aż makaron dojdzie (od czasu do czasu mieszamy, by makaron się nie skleił).
Por kroimy w piórka, pieczarki obieramy i kroimy na ćwiartki. Podsmażamy na maśle pieczarki i pora oprószając lekko solą i obficie świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Do misek nalewamy zupę, podajemy z podsmażonymi pieczarkami i porem.
Smaczna i zdrowa surówka do obiadu ze świeżej, białej kapusty i pora. Mieszan...
Odsłon: 13031
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Szybkie proste przygotowan...
Odsłon: 79
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 20
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 104
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Szybkie proste przygotowan...
Odsłon: 79
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 20
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 104
Składniki
Kapustę szatkujemy, pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i usuwamy gniazda nasienne. Razem z obraną marchewką i pokrojonym w kostkę selerem, zalewamy zimną wodą (1,2 l) gotujemy do miękkości dodając ½ łyżeczki soli. Marchew wyciągamy z zupy (kroimy w talarki), resztę miksujemy na gładko, wrzucamy makaron, zagotowujemy, zestawiamy z ognia i zostawiamy pod przykryciem, aż makaron dojdzie (od czasu do czasu mieszamy, by makaron się nie skleił). Por kroimy w piórka, pieczarki obieramy i kroimy na ćwiartki. Podsmażamy na maśle pieczarki i pora oprószając lekko solą i obficie świeżo mielonym czarnym pieprzem. Do misek nalewamy zupę, podajemy z podsmażonymi pieczarkami i porem.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa pieczarkowa według przepisu babci
Zupy
Zupa krem brokułowo - cukiniowa
Zupy
Botwinka
Zupy
Zupa belwederska
Zupa pieczarkowa według przepisu babci
Babciny przepis na aromatyczną i pełną smaku zupę pieczarkową na domowym buli...
Odsłon: 6
Zupa krem brokułowo - cukiniowa
Polecam dzisiaj zupę krem z brokułu i cukinii. Zupka bardzo szybka w przygoto...
Odsłon: 95