Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupy, tym bardziej te kremowe od jakiegoś, dłuższego, czasu królują w naszej kuchni. Bez zbędnych dodatków, sam smak warzyw <3 najlepsze są te bezmięsne <3
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3764
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 705
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3764
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 705
Składniki
Kapustę szatkujemy, pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i usuwamy gniazda nasienne. Razem z obraną marchewką i pokrojonym w kostkę selerem, zalewamy zimną wodą (1,2 l) gotujemy do miękkości dodając ½ łyżeczki soli. Marchew wyciągamy z zupy (kroimy w talarki), resztę miksujemy na gładko, wrzucamy makaron, zagotowujemy, zestawiamy z ognia i zostawiamy pod przykryciem, aż makaron dojdzie (od czasu do czasu mieszamy, by makaron się nie skleił). Por kroimy w piórka, pieczarki obieramy i kroimy na ćwiartki. Podsmażamy na maśle pieczarki i pora oprószając lekko solą i obficie świeżo mielonym czarnym pieprzem. Do misek nalewamy zupę, podajemy z podsmażonymi pieczarkami i porem.