Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupy, tym bardziej te kremowe od jakiegoś, dłuższego, czasu królują w naszej kuchni. Bez zbędnych dodatków, sam smak warzyw <3 najlepsze są te bezmięsne <3
Kapustę szatkujemy, pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i usuwamy gniazda nasienne.
Razem z obraną marchewką i pokrojonym w kostkę selerem, zalewamy zimną wodą (1,2 l) gotujemy do miękkości dodając ½ łyżeczki soli.
Marchew wyciągamy z zupy (kroimy w talarki), resztę miksujemy na gładko, wrzucamy makaron, zagotowujemy, zestawiamy z ognia i zostawiamy pod przykryciem, aż makaron dojdzie (od czasu do czasu mieszamy, by makaron się nie skleił).
Por kroimy w piórka, pieczarki obieramy i kroimy na ćwiartki. Podsmażamy na maśle pieczarki i pora oprószając lekko solą i obficie świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Do misek nalewamy zupę, podajemy z podsmażonymi pieczarkami i porem.
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 110
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 27038
Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...
Odsłon: 775
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 153
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 858
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 110
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 27038
Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...
Odsłon: 775
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 153
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 858
Składniki
Kapustę szatkujemy, pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i usuwamy gniazda nasienne. Razem z obraną marchewką i pokrojonym w kostkę selerem, zalewamy zimną wodą (1,2 l) gotujemy do miękkości dodając ½ łyżeczki soli. Marchew wyciągamy z zupy (kroimy w talarki), resztę miksujemy na gładko, wrzucamy makaron, zagotowujemy, zestawiamy z ognia i zostawiamy pod przykryciem, aż makaron dojdzie (od czasu do czasu mieszamy, by makaron się nie skleił). Por kroimy w piórka, pieczarki obieramy i kroimy na ćwiartki. Podsmażamy na maśle pieczarki i pora oprószając lekko solą i obficie świeżo mielonym czarnym pieprzem. Do misek nalewamy zupę, podajemy z podsmażonymi pieczarkami i porem.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa ogórkowa krem z chipsami boczkowymi
Zupy
Zupa grochowa na kościach żeberkowych wędzonych
Zupy
Kapuśniak z młodej kapusty. Sycąca wiosenna zupa
Zupy
Zupa krem z pieczonych buraków
Zupa ogórkowa krem z chipsami boczkowymi
Delikatna w smaku , aromatyczna, wzbogacona chipsami - pokochają wszyscy.
Odsłon: 21
Zupa grochowa na kościach żeberkowych wędzonych
Mam dziś dla was propozycję na pyszną zupę grochową z zapalaną mąką na wędzon...
Odsłon: 100