Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna pomidorówka w zupełnie nowej odsłonie. Przepis pochodzi z 418. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11854
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8511
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155321
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1155
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11854
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8511
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155321
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1155
Składniki
Marchewki i pietruszki obrać, białą część pora umyć. Pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do garnka. Dodać ziele angielskie i liście laurowe.
Zalać wodą, posolić, przykryć i ugotować (na wolnym ogniu ok. ½ godziny). W oddzielnym garnku przygotować ryż „na gęsto”.
Do wywaru jarzynowego dorzucić kiszone pomidory. Przyprawić startym imbirem, majerankiem i słodką papryką. Gotować do miękkości.
Zupę przetrzeć przez sito (skórki zostaną na siatce). Doprawić świeżo mielonym pieprzem.
Podawać z ryżem (można zrobić kulki). Na talerzu udekorować kleksem śmietany i natką pietruszki.