Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna pomidorówka w zupełnie nowej odsłonie. Przepis pochodzi z 418. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22513
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14807
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4596
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44058
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 599
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 602
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22513
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14807
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4596
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44058
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 599
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 602
Składniki
Marchewki i pietruszki obrać, białą część pora umyć. Pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do garnka. Dodać ziele angielskie i liście laurowe.
Zalać wodą, posolić, przykryć i ugotować (na wolnym ogniu ok. ½ godziny). W oddzielnym garnku przygotować ryż „na gęsto”.
Do wywaru jarzynowego dorzucić kiszone pomidory. Przyprawić startym imbirem, majerankiem i słodką papryką. Gotować do miękkości.
Zupę przetrzeć przez sito (skórki zostaną na siatce). Doprawić świeżo mielonym pieprzem.
Podawać z ryżem (można zrobić kulki). Na talerzu udekorować kleksem śmietany i natką pietruszki.