Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelny, anyżowy krem, powinien zadowolić amatorów zup podawanych właśnie w ten sposób. Tak, nie jest to coś, czym można się "zapchać", bo w jedzeniu nie tylko o to chodzi. Jest to doskonały starter do dania głównego. Idealnie sprawdzi się też na kolację. Kto jeszcze nie próbował takiej wersji, serdecznie zapraszam do wykonania. Gwarancja smaku.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1730
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7390
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2896
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1730
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7390
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2896
Składniki
Warzywa drobno kroimy, podsmażamy na rozgrzanym maśle, zalewamy wrzątkiem (1,5 litra), gotujemy przez kwadrans. Lekko studzimy, blendujemy na gładko, przecieramy przez drobne sito. Zupę ponownie zagotowujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z grzankami i zieleniną.