Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na aromatyczną i wyrazistą w smaku zupę z krem z kukurydzy z dodatkiem mielonego imbiru, kurkumy i parmezanu. Zupa świetnie komponuje się z ziarnami słonecznika, ale dodatki możemy dobrać wedle upodobań - dobrze sprawdzą się także pestki dyni lub groszek ptysiowy. Krem jest szybki i prosty w przygotowaniu :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10571
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5342
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4719
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10571
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5342
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4719
Składniki
Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy oraz masło i szklimy na nich pokrojone w kostkę cebule. Gdy te się zeszklą, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ziarna kukurydzy i chwilę razem smażymy.
Podsmażone warzywa przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i dodajemy śmietanę, parmezan, imbir oraz kurkumę. Wszystkie składniki miksujemy na jednolity krem, doprowadzamy go do wrzenia, doprawiamy solą i gotujemy jeszcze przez około 5 minut, pamiętając o mieszaniu.
Gotową zupę doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i podajemy z prażonymi ziarnami słonecznika. Życzę smacznego! :)