Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na aromatyczną i wyrazistą w smaku zupę z krem z kukurydzy z dodatkiem mielonego imbiru, kurkumy i parmezanu. Zupa świetnie komponuje się z ziarnami słonecznika, ale dodatki możemy dobrać wedle upodobań - dobrze sprawdzą się także pestki dyni lub groszek ptysiowy. Krem jest szybki i prosty w przygotowaniu :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326885
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12154
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17093
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326885
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12154
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17093
Składniki
Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy oraz masło i szklimy na nich pokrojone w kostkę cebule. Gdy te się zeszklą, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ziarna kukurydzy i chwilę razem smażymy.
Podsmażone warzywa przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i dodajemy śmietanę, parmezan, imbir oraz kurkumę. Wszystkie składniki miksujemy na jednolity krem, doprowadzamy go do wrzenia, doprawiamy solą i gotujemy jeszcze przez około 5 minut, pamiętając o mieszaniu.
Gotową zupę doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i podajemy z prażonymi ziarnami słonecznika. Życzę smacznego! :)