Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na aromatyczną i wyrazistą w smaku zupę z krem z kukurydzy z dodatkiem mielonego imbiru, kurkumy i parmezanu. Zupa świetnie komponuje się z ziarnami słonecznika, ale dodatki możemy dobrać wedle upodobań - dobrze sprawdzą się także pestki dyni lub groszek ptysiowy. Krem jest szybki i prosty w przygotowaniu :)
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47760
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 408
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47760
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 408
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 106
Składniki
Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy oraz masło i szklimy na nich pokrojone w kostkę cebule. Gdy te się zeszklą, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ziarna kukurydzy i chwilę razem smażymy.
Podsmażone warzywa przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i dodajemy śmietanę, parmezan, imbir oraz kurkumę. Wszystkie składniki miksujemy na jednolity krem, doprowadzamy go do wrzenia, doprawiamy solą i gotujemy jeszcze przez około 5 minut, pamiętając o mieszaniu.
Gotową zupę doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i podajemy z prażonymi ziarnami słonecznika. Życzę smacznego! :)