Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chyba najtańsza i najszybsza zupa jaką gotuję i jest syta choć pozornie na taką nie wygląda.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 407
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 546
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 407
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 546
Składniki
Mleko zmiksować wraz z kukurydzą i obranymi ząbkami czosnku. Na bulionie ugotować obrane ziemniaki i marchew pokrojone w mniejsze kawałki. Cebule obrać i pokroić w kostkę boczek również razem podsmażyć. Do bulionu z warzywami dodać kukurydze zmiksowaną z mlekiem, wymieszać gotować 5 minut. Dodać usmażoną cebulkę i boczek. Doprawić do smaku.Całą zupę zmiksować i zagotować. Przelać do talerzy.