Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem rozgrzewajaca na zimne wieczory
blender
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16837
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 318
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 837
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23791
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16837
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 318
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 837
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23791
Składniki
W garnku podrzać oliwe, dodać starty imbir, czosnek, pokrojone papryczki chili, cebulę. Smażyć przez ok 3 minuty aż wszystkie składniki zaczną się rumienić. Następnie wrzucamy kukurydze i smażymy ok 5 minut. Dodajemy kurkumę i paprykę wędzoną, sól i pieprz. Wlewamy 2 litry bulionu warzywnego i czekamy aż się zagotuje. Dodać mleko kokosowe i zagotować. Gotować przez około 10 minut.
Zdejmij garnek z ognia i użyj blendera ręcznego lub stacjonarnego, aby zmiksować zupę na gładką konsystencję. Do dekoracji użyć świeżej kolendry i popcornu. Smacznego