Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem rozgrzewajaca na zimne wieczory
blender
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2428
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1574
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 569
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3711
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1486
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2428
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1574
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 569
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3711
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1486
Składniki
W garnku podrzać oliwe, dodać starty imbir, czosnek, pokrojone papryczki chili, cebulę. Smażyć przez ok 3 minuty aż wszystkie składniki zaczną się rumienić. Następnie wrzucamy kukurydze i smażymy ok 5 minut. Dodajemy kurkumę i paprykę wędzoną, sól i pieprz. Wlewamy 2 litry bulionu warzywnego i czekamy aż się zagotuje. Dodać mleko kokosowe i zagotować. Gotować przez około 10 minut.
Zdejmij garnek z ognia i użyj blendera ręcznego lub stacjonarnego, aby zmiksować zupę na gładką konsystencję. Do dekoracji użyć świeżej kolendry i popcornu. Smacznego