Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubisz kukurydzę to jest to przepis dla ciebie :-)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1226
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5746
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8804
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18352
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1226
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5746
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8804
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18352
Składniki
Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju ( nie przypalić), ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i czosnku. Chwilę dusimy następnie doprawiamy solą i pieprzem.
Do garnka wlewamy wodę, przekładamy uduszone warzywa, kostkę rosołową, połowę kukurydzy i pierś z kurczaka. Gotujemy do miękkości warzyw i mięsa.
Wyciągamy ugotowane mięso, studzimy i kroimy w kostkę. Zupę miksujemy , dodajemy kukurydzę i mięso. Można jeść samą lub z tostami. Życzę smacznego!