Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowity smak kurek powali na kolana każdego konesera grzybów.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13297
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 516
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9888
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13297
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 516
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9888
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i razem z oczyszczonymi kurkami (100 g zostawiamy) oraz pokrojoną w drobną kostkę marchewką podsmażamy na maśle ,zalewamy białym winem dodajemy kilka gałązek świeżego tymianku i odparowujemy. Następnie zalewamy gorącym bulionem. Kiedy kurki zrobią się miękkie ,doprawiamy solą oraz pieprzem. Zupę miksujemy ,dodajemy pozostałe kurki ,podsmażone na maśle oraz drobny makaron (u mnie zacierka matuli) i gotujemy do miękkości kurek i makaronu ,często mieszając by makaron nie przywarł do dna. Następnie dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy ,lekko podgrzewamy (nie gotujemy). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.