Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowity smak kurek powali na kolana każdego konesera grzybów.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10128
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2753
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1874
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3980
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10128
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2753
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1874
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3980
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i razem z oczyszczonymi kurkami (100 g zostawiamy) oraz pokrojoną w drobną kostkę marchewką podsmażamy na maśle ,zalewamy białym winem dodajemy kilka gałązek świeżego tymianku i odparowujemy. Następnie zalewamy gorącym bulionem. Kiedy kurki zrobią się miękkie ,doprawiamy solą oraz pieprzem. Zupę miksujemy ,dodajemy pozostałe kurki ,podsmażone na maśle oraz drobny makaron (u mnie zacierka matuli) i gotujemy do miękkości kurek i makaronu ,często mieszając by makaron nie przywarł do dna. Następnie dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy ,lekko podgrzewamy (nie gotujemy). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.