Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowity smak kurek powali na kolana każdego konesera grzybów.
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9027
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1008
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 227
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 77
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9027
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1008
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 227
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 77
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i razem z oczyszczonymi kurkami (100 g zostawiamy) oraz pokrojoną w drobną kostkę marchewką podsmażamy na maśle ,zalewamy białym winem dodajemy kilka gałązek świeżego tymianku i odparowujemy. Następnie zalewamy gorącym bulionem. Kiedy kurki zrobią się miękkie ,doprawiamy solą oraz pieprzem. Zupę miksujemy ,dodajemy pozostałe kurki ,podsmażone na maśle oraz drobny makaron (u mnie zacierka matuli) i gotujemy do miękkości kurek i makaronu ,często mieszając by makaron nie przywarł do dna. Następnie dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy ,lekko podgrzewamy (nie gotujemy). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.