Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurka, czyli pieprznik jadalny, jest bardzo wartościowym grzybem, gdyż obok dużej zawartości witamin i soli mineralnych jest także niskokaloryczna. A że sezon na kurki w pełni, więc do dzieła. Do ich zagęszczenia używam Fix knorr „zupa z kurek”, gdyż uważam że nadaje on idealny smak potrawie.
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1003
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 99
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 192
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1130
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 725
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1003
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 99
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 192
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1130
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 725
Składniki
1. Kurki dokładnie oczyszczam: wpierw płuczę w zimnej wodzie, następnie sparzam w osolonej wodzie i znów hartuję w zimnej. Wrzątek ze solą zmniejszają napięcie powierzchniowe i łatwiej jest oczyścić kurkę z piasku pomiędzy blaszkami. 2. Duże kurki kroję na pół, małe zostawiam w całości. 3. W rondlu rozpuszczam masło i wrzucam kurki. Obsypuję je pieprzem, ale nie solę.
4. Podsmażam je i wlewam śmietankę. Wsypuję fix i mieszam. Lekko jeszcze gotuję. 5. Podaję z domowym makaronem lub grzankami.