Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurka, czyli pieprznik jadalny, jest bardzo wartościowym grzybem, gdyż obok dużej zawartości witamin i soli mineralnych jest także niskokaloryczna. A że sezon na kurki w pełni, więc do dzieła. Do ich zagęszczenia używam Fix knorr „zupa z kurek”, gdyż uważam że nadaje on idealny smak potrawie.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4170
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1127
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4170
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1127
Składniki
1. Kurki dokładnie oczyszczam: wpierw płuczę w zimnej wodzie, następnie sparzam w osolonej wodzie i znów hartuję w zimnej. Wrzątek ze solą zmniejszają napięcie powierzchniowe i łatwiej jest oczyścić kurkę z piasku pomiędzy blaszkami. 2. Duże kurki kroję na pół, małe zostawiam w całości. 3. W rondlu rozpuszczam masło i wrzucam kurki. Obsypuję je pieprzem, ale nie solę.
4. Podsmażam je i wlewam śmietankę. Wsypuję fix i mieszam. Lekko jeszcze gotuję. 5. Podaję z domowym makaronem lub grzankami.