Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łodygi brokuła są twarde, ale bardzo aromatyczne. Nie warto ich wyrzucać! Do tego cukinia, por i marchewka - pyszna bomba witaminowa
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 963
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4581
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1227
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 546
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 963
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4581
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1227
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 546
Składniki
Warzywa myjemy, obieramy i kroimy. Im mniejsze kawałki tym szybciej się ugotują. Wrzucamy do garnka, dodajemy suszone warzywa i przyprawy. Zalewamy wodą tak, aby warzywa były przykryte. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Nie przejmujcie się jeśli łodygi brokuła będą jeszcze twarde - po przetarciu nie będzie tego czuć. Kiedy ziemniaki są już miękkie, blenderem rozdrabniamy zupę na krem. Doprawiamy do smaku i gotowe. Można podawać ją z grzankami, groszkiem ptysiowym lub uprażonymi ziarnami dyni i słonecznika.