Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łodygi brokuła są twarde, ale bardzo aromatyczne. Nie warto ich wyrzucać! Do tego cukinia, por i marchewka - pyszna bomba witaminowa
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4648
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12558
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5703
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7119
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4648
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12558
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5703
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7119
Składniki
Warzywa myjemy, obieramy i kroimy. Im mniejsze kawałki tym szybciej się ugotują. Wrzucamy do garnka, dodajemy suszone warzywa i przyprawy. Zalewamy wodą tak, aby warzywa były przykryte. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Nie przejmujcie się jeśli łodygi brokuła będą jeszcze twarde - po przetarciu nie będzie tego czuć. Kiedy ziemniaki są już miękkie, blenderem rozdrabniamy zupę na krem. Doprawiamy do smaku i gotowe. Można podawać ją z grzankami, groszkiem ptysiowym lub uprażonymi ziarnami dyni i słonecznika.