Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z łodyg brokuła, cukinii i pora

Zupa krem z łodyg brokuła, cukinii i pora

Autor:

Przepisów i artykułów: 193 Ocena: 1675

Dodano:

Odsłon: 274

Łodygi brokuła są twarde, ale bardzo aromatyczne. Nie warto ich wyrzucać! Do tego cukinia, por i marchewka - pyszna bomba witaminowa

Składniki

  • Cukinia - 2 małe lub 1 większa
  • Łodygi z jednego brokuła
  • Por - 1 szt
  • Marchew - 1 szt
  • Cebula biała (u mnie 3 malutkie)
  • Ziemniak - 2 szt
  • Sos sojowy - łyżka
  • Pieprz czarny - do smaku
  • Papryka ostra w proszku - pół łyżeczki
  • Suszone warzywa rosołowe - łyżeczka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa krem z łodyg brokuła, cukinii i pora

Przygotowanie

  1. Warzywa myjemy, obieramy i kroimy. Im mniejsze kawałki tym szybciej się ugotują.
    Wrzucamy do garnka, dodajemy suszone warzywa i przyprawy. Zalewamy wodą tak, aby warzywa były przykryte. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie.
    Nie przejmujcie się jeśli łodygi brokuła będą jeszcze twarde - po przetarciu nie będzie tego czuć.

    Kiedy ziemniaki są już miękkie, blenderem rozdrabniamy zupę na krem.

    Doprawiamy do smaku i gotowe. Można podawać ją z grzankami, groszkiem ptysiowym lub uprażonymi ziarnami dyni i słonecznika.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń