Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łodygi brokuła są twarde, ale bardzo aromatyczne. Nie warto ich wyrzucać! Do tego cukinia, por i marchewka - pyszna bomba witaminowa
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16833
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 97
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 314
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 835
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23757
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16833
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 97
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 314
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 835
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23757
Składniki
Warzywa myjemy, obieramy i kroimy. Im mniejsze kawałki tym szybciej się ugotują. Wrzucamy do garnka, dodajemy suszone warzywa i przyprawy. Zalewamy wodą tak, aby warzywa były przykryte. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Nie przejmujcie się jeśli łodygi brokuła będą jeszcze twarde - po przetarciu nie będzie tego czuć. Kiedy ziemniaki są już miękkie, blenderem rozdrabniamy zupę na krem. Doprawiamy do smaku i gotowe. Można podawać ją z grzankami, groszkiem ptysiowym lub uprażonymi ziarnami dyni i słonecznika.