Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, rozgrzewająca zupa na jesienne, chłodne dni. Podana w ładnym talerzu, starannie udekorowana, zaspokoi kubki smakowe naszych najbliższych i nie tylko.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 483
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1670
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 123
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 202
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 483
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1670
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 123
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 202
Składniki
Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojoną cebulę.Tylko "zeszklić". Dodać starte na grubych oczkach warzywa. Dusić na niewielkim ogniu około 10-15 minut, często mieszając. Można podlać kilkoma łyżkami bulionu. Warzywa przełożyć do większego garnka, zalać bulionem lub rosołem. Dodać starty imbir. Doprawić solą i pieprzem. Zmiksować. Zupę na talerzu udekorować listkami pietruszki. Na środku położyć kleks z greckiego, gęstego jogurtu. Wokół jogurtu rozsypać prażoną cebulkę.