Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, rozgrzewająca zupa na jesienne, chłodne dni. Podana w ładnym talerzu, starannie udekorowana, zaspokoi kubki smakowe naszych najbliższych i nie tylko.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 50
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 2928
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6752
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 50
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 2928
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6752
Składniki
Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojoną cebulę.Tylko "zeszklić". Dodać starte na grubych oczkach warzywa. Dusić na niewielkim ogniu około 10-15 minut, często mieszając. Można podlać kilkoma łyżkami bulionu. Warzywa przełożyć do większego garnka, zalać bulionem lub rosołem. Dodać starty imbir. Doprawić solą i pieprzem. Zmiksować. Zupę na talerzu udekorować listkami pietruszki. Na środku położyć kleks z greckiego, gęstego jogurtu. Wokół jogurtu rozsypać prażoną cebulkę.