Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, rozgrzewająca zupa na jesienne, chłodne dni. Podana w ładnym talerzu, starannie udekorowana, zaspokoi kubki smakowe naszych najbliższych i nie tylko.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1903
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7410
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2919
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1903
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7410
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2919
Składniki
Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojoną cebulę.Tylko "zeszklić". Dodać starte na grubych oczkach warzywa. Dusić na niewielkim ogniu około 10-15 minut, często mieszając. Można podlać kilkoma łyżkami bulionu. Warzywa przełożyć do większego garnka, zalać bulionem lub rosołem. Dodać starty imbir. Doprawić solą i pieprzem. Zmiksować. Zupę na talerzu udekorować listkami pietruszki. Na środku położyć kleks z greckiego, gęstego jogurtu. Wokół jogurtu rozsypać prażoną cebulkę.