Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam ją już kilka razy i zdecydowanie jest moją ulubioną zupą - kremem. Intensywnie paprykowy smak, delikatnie przebijające się pomidory i do tego śmietankowy serek topiony. Niebo w gębie. ;) Będę się tym zachwycać do końca życia. ;) Gwarantuję Wam, że i Wy także. ;)
Kotlety ryżowe z marchewką, pietruszką i ciągnącym się żółtym serem to pyszna...
Odsłon: 77
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3533
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 387
Kotlety ryżowe z marchewką, pietruszką i ciągnącym się żółtym serem to pyszna...
Odsłon: 77
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3533
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 387
Składniki
Paprykę myjemy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Nastawiamy 1,5 litra wody. Kiedy woda zacznie się gotować dodajemy do niej dwie kostki bulionowe i mieszamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i gotujemy do miękkości.
Kiedy papryka zmięknie dodajemy puszkę pomidorów, mieszamy i zostawiamy do gotowania na około 10 minut. Po tym czasie gasimy palnik i dodajemy pieprzu. Wszystko razem blendujemy. Do zblendowanej papryki i pomidorów dodajemy serek topiony i mieszamy do czasu, kiedy się nie rozpuści. Ewentualnie możemy potraktować go blenderem, tak aby powstał jednolity krem. Podajemy z ciepłymi grzankami.