Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam ją już kilka razy i zdecydowanie jest moją ulubioną zupą - kremem. Intensywnie paprykowy smak, delikatnie przebijające się pomidory i do tego śmietankowy serek topiony. Niebo w gębie. ;) Będę się tym zachwycać do końca życia. ;) Gwarantuję Wam, że i Wy także. ;)
Paprykę myjemy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Nastawiamy 1,5 litra wody. Kiedy woda zacznie się gotować dodajemy do niej dwie kostki bulionowe i mieszamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i gotujemy do miękkości.
Kiedy papryka zmięknie dodajemy puszkę pomidorów, mieszamy i zostawiamy do gotowania na około 10 minut. Po tym czasie gasimy palnik i dodajemy pieprzu. Wszystko razem blendujemy. Do zblendowanej papryki i pomidorów dodajemy serek topiony i mieszamy do czasu, kiedy się nie rozpuści. Ewentualnie możemy potraktować go blenderem, tak aby powstał jednolity krem.
Podajemy z ciepłymi grzankami.
Odpowiednio zrobione ciasto do podstawa dobrej pizzy. Jeśli chcecie przygotow...
Odsłon: 18800
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 278
Chrupiący, słodki i owocowy torcik. W sam raz na przyjęcie urodzinowe dla dzi...
Odsłon: 14
Dzisiejsza propozycja obiadowa to karkówka oraz mój ulubiony na takie upały j...
Odsłon: 32
Przepyszne ciasto czekoladowe, wykonane bez grama mąki. Może być również w we...
Odsłon: 13
Chrupiący, słodki i owocowy torcik. W sam raz na przyjęcie urodzinowe dla dzi...
Odsłon: 14
Dzisiejsza propozycja obiadowa to karkówka oraz mój ulubiony na takie upały j...
Odsłon: 32
Przepyszne ciasto czekoladowe, wykonane bez grama mąki. Może być również w we...
Odsłon: 13
Składniki
Paprykę myjemy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Nastawiamy 1,5 litra wody. Kiedy woda zacznie się gotować dodajemy do niej dwie kostki bulionowe i mieszamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i gotujemy do miękkości.
Kiedy papryka zmięknie dodajemy puszkę pomidorów, mieszamy i zostawiamy do gotowania na około 10 minut. Po tym czasie gasimy palnik i dodajemy pieprzu. Wszystko razem blendujemy. Do zblendowanej papryki i pomidorów dodajemy serek topiony i mieszamy do czasu, kiedy się nie rozpuści. Ewentualnie możemy potraktować go blenderem, tak aby powstał jednolity krem. Podajemy z ciepłymi grzankami.
Przepisy Zupy
Zupy
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych
Zupy
Zupa krem z zielonego ogórka
Zupy
Orientalna zupa z krewetkami
Zupy
Kartoflanka z ciecierzycą
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych
Zachęcam do odwiedzenia mojego bloga po przepis na flaczki których zapewne je...
Odsłon: 68
Zupa krem z zielonego ogórka
Latem, kiedy termometry pokazują coraz wyższe temperatury nabieramy ochoty na...
Odsłon: 216