Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam ją już kilka razy i zdecydowanie jest moją ulubioną zupą - kremem. Intensywnie paprykowy smak, delikatnie przebijające się pomidory i do tego śmietankowy serek topiony. Niebo w gębie. ;) Będę się tym zachwycać do końca życia. ;) Gwarantuję Wam, że i Wy także. ;)
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 725
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 700
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 402
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3543
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 725
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 700
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 402
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3543
Składniki
Paprykę myjemy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Nastawiamy 1,5 litra wody. Kiedy woda zacznie się gotować dodajemy do niej dwie kostki bulionowe i mieszamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i gotujemy do miękkości.
Kiedy papryka zmięknie dodajemy puszkę pomidorów, mieszamy i zostawiamy do gotowania na około 10 minut. Po tym czasie gasimy palnik i dodajemy pieprzu. Wszystko razem blendujemy. Do zblendowanej papryki i pomidorów dodajemy serek topiony i mieszamy do czasu, kiedy się nie rozpuści. Ewentualnie możemy potraktować go blenderem, tak aby powstał jednolity krem. Podajemy z ciepłymi grzankami.