Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trudno opisać jednym zdaniem dlaczego...posmakujecie, będziecie wiedzieć.
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 903
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7828
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 188
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 172
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 903
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7828
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 188
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 172
Składniki
Papryki przekładamy do rękawa pieczeniowego. Pieczemy 40 min w temperaturze 200°C (termoobieg). Następnie wyciągamy z piekarnika, studzimy. Papryki wyciągamy z rękawa, lekko nakłuwamy, przez sitko przesączamy sok wypływający z papryk (nie wylewamy). Papryki obieramy ze skórki, usuwamy pestki i miksujemy na papkę. W garnku rozgrzewamy oliwę, szklimy posiekaną cebulę, pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę smażymy, dodajemy zmiksowane papryki, smażymy jeszcze 5 min, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy sok z papryki. Całość gotujemy 10 min, cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy pieprzem. Zupę podajemy z posiekanym szczypiorkiem i groszkiem ptysiowym.