Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trudno opisać jednym zdaniem dlaczego...posmakujecie, będziecie wiedzieć.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2551
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 893
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 224
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2551
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 893
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 224
Składniki
Papryki przekładamy do rękawa pieczeniowego. Pieczemy 40 min w temperaturze 200°C (termoobieg). Następnie wyciągamy z piekarnika, studzimy. Papryki wyciągamy z rękawa, lekko nakłuwamy, przez sitko przesączamy sok wypływający z papryk (nie wylewamy). Papryki obieramy ze skórki, usuwamy pestki i miksujemy na papkę. W garnku rozgrzewamy oliwę, szklimy posiekaną cebulę, pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę smażymy, dodajemy zmiksowane papryki, smażymy jeszcze 5 min, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy sok z papryki. Całość gotujemy 10 min, cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy pieprzem. Zupę podajemy z posiekanym szczypiorkiem i groszkiem ptysiowym.