Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiasz się co przygotować na obiad? Mamy dla ciebie wspaniałą propozycję. Kremowa zupa z pieczonej papryki to strzał w dziesiątkę. Zrobisz ją szybko i z prostych składników. Podana z grzankami lub domowym pesto zachwyci smakiem.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12285
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1519
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 120
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12285
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1519
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 120
Składniki
Paprykę umyj, przekrój na pół i pozbądź się ogonków i gniazd nasiennych.
Połówki papryk ułóż do góry skórką na blasze z papierem od pieczenia. Skrop je oliwą i posyp solą oraz pieprzem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 40 minut (do momentu, aż skórka zrobi się ciemna).
Po upływie czasu wyjmij warzywa z piekarnika i obierz ze skóry.
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek drobno posiekaj.
W garnku rozgrzej łyżkę oliwy i zeszklij cebulę wraz z czosnkiem.
Następnie dodaj paprykę i suszone pomidory, wszystko zalej bulionem i gotuj przez 10-15 minut. Zdejmij z ognia, wlej sok z cytryny, dopraw pieprzem i jeśli trzeba solą do smaku, zblenduj na gładki krem.
Serwuj z łyżką kwaśnej śmietany lub domowym pesto z bazylii.