Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiasz się co przygotować na obiad? Mamy dla ciebie wspaniałą propozycję. Kremowa zupa z pieczonej papryki to strzał w dziesiątkę. Zrobisz ją szybko i z prostych składników. Podana z grzankami lub domowym pesto zachwyci smakiem.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44688
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182168
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 292
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44688
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182168
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 292
Składniki
Paprykę umyj, przekrój na pół i pozbądź się ogonków i gniazd nasiennych.
Połówki papryk ułóż do góry skórką na blasze z papierem od pieczenia. Skrop je oliwą i posyp solą oraz pieprzem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 40 minut (do momentu, aż skórka zrobi się ciemna).
Po upływie czasu wyjmij warzywa z piekarnika i obierz ze skóry.
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek drobno posiekaj.
W garnku rozgrzej łyżkę oliwy i zeszklij cebulę wraz z czosnkiem.
Następnie dodaj paprykę i suszone pomidory, wszystko zalej bulionem i gotuj przez 10-15 minut. Zdejmij z ognia, wlej sok z cytryny, dopraw pieprzem i jeśli trzeba solą do smaku, zblenduj na gładki krem.
Serwuj z łyżką kwaśnej śmietany lub domowym pesto z bazylii.