Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, aromatyczna zupa z bakłażanów, z nutką orientu.
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 105
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 160
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 163
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 128
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 105
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 160
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 163
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 128
Składniki
Marchew i pietruszkę obieramy. Wszystkie warzywa, czosnek, papryczkę i cytrynę wkładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy oliwą i wstawiamy na 45 min do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Następnie warzywa wyciągamy, lekko ostudzamy. Marchew i pietruszkę kroimy na plasterki. Bakłażana obieramy, miąższ przekładamy do garnka razem z pozostałymi warzywami, czosnkiem, sokiem z cytryny, papryczką, pokrojonymi pomidorami (bez skóry i nasion), zalewamy bulionem i zagotowujemy. Zupę miksujemy na krem, rozprowadzamy jogurtem, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i kuminem. Obficie posypujemy posiekaną natką i tymiankiem.