Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita zupa - krem. A właściwie zupa - remanent. Miałem w lodówce trochę warzyw, z którymi trzeba było coś zrobić. I wyszło, że to coś, to smaczny krem z zielonych (w większości) warzyw z kolendrą. Podana z czosnkowymi grzankami - idealna. Delikatna, aromatyczna, kremowa...
Wszystkie warzywa pokrój niezbyt drobno i rozłóż na papierze do pieczenia. Skrop oliwą i włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Piecz ok. 15 - 20 minut, aż lekko zbrązowieją.
Rosół przecedź i zagotuj.
Wrzuć do niego mrożoną fasolkę i soczewicę. Gotuj, aż fasolka będzie prawie miękka - ok. 15 minut.
Dodaj warzywa z piekarnika i gotuj jeszcze ok. 10 minut.
Zdejmij z ognia i lekko przestudź.
Dodaj grubo posiekaną kolendrę i zmiksuj całość na gładki krem.
W wypadku, gdyby krem okazał się zbyt gęsty - możesz dolać odrobinę wody, w przeciwnym - trochę śmietany.
Zagotuj i zdejmij z ognia.
Podawaj gorący z grzankami czosnkowymi, udekorowany liskiem kolendry.
Kulinarne freestyle są rewelacyjne. Przy niewielkiej ilości składników można...
Odsłon: 219
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7180
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 194
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15390
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 648
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7180
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 194
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15390
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 648
Składniki
Wszystkie warzywa pokrój niezbyt drobno i rozłóż na papierze do pieczenia. Skrop oliwą i włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz ok. 15 - 20 minut, aż lekko zbrązowieją. Rosół przecedź i zagotuj. Wrzuć do niego mrożoną fasolkę i soczewicę. Gotuj, aż fasolka będzie prawie miękka - ok. 15 minut. Dodaj warzywa z piekarnika i gotuj jeszcze ok. 10 minut. Zdejmij z ognia i lekko przestudź. Dodaj grubo posiekaną kolendrę i zmiksuj całość na gładki krem. W wypadku, gdyby krem okazał się zbyt gęsty - możesz dolać odrobinę wody, w przeciwnym - trochę śmietany.
Zagotuj i zdejmij z ognia. Podawaj gorący z grzankami czosnkowymi, udekorowany liskiem kolendry.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Zupy
Krem ze szparagów
Zupy
Lekka zupka
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Jeśli jesteście zwolennikami zup to serdecznie zapraszam po przepis
Odsłon: 97
Krem ze szparagów
Wiosną szparagi często goszczą na naszych stołach. Najczęściej są podawane w...
Odsłon: 221