Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita zupa - krem. A właściwie zupa - remanent. Miałem w lodówce trochę warzyw, z którymi trzeba było coś zrobić. I wyszło, że to coś, to smaczny krem z zielonych (w większości) warzyw z kolendrą. Podana z czosnkowymi grzankami - idealna. Delikatna, aromatyczna, kremowa...
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11360
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 334
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 354
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 92
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 459
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11360
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 334
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 354
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 92
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 459
Składniki
Wszystkie warzywa pokrój niezbyt drobno i rozłóż na papierze do pieczenia. Skrop oliwą i włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz ok. 15 - 20 minut, aż lekko zbrązowieją. Rosół przecedź i zagotuj. Wrzuć do niego mrożoną fasolkę i soczewicę. Gotuj, aż fasolka będzie prawie miękka - ok. 15 minut. Dodaj warzywa z piekarnika i gotuj jeszcze ok. 10 minut. Zdejmij z ognia i lekko przestudź. Dodaj grubo posiekaną kolendrę i zmiksuj całość na gładki krem. W wypadku, gdyby krem okazał się zbyt gęsty - możesz dolać odrobinę wody, w przeciwnym - trochę śmietany.
Zagotuj i zdejmij z ognia. Podawaj gorący z grzankami czosnkowymi, udekorowany liskiem kolendry.