Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone warzywa znacznie różnią się smakiem od tych podawanych na surowo czy gotowanych. Są słodkie i aromatyczne. Zupa z pieczonych warzyw smakuje wyśmienicie. Jest pożywna i bardzo aromatyczna :)
Pomidory, paprykę i cukinie oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na blaszce do pieczenia. Skropić oliwą, posolić i popieprzyć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 40 minut.
Na oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać posiekany czosnek. Dodać upieczone warzywa razem z sokiem, który wytworzył się podczas pieczenia. Zalać bulionem, dodać przecier i koncentrat. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 20 minut. Dodać zioła, doprawić pieprzem, chili i cukrem. Gotować około 5 minut. Zupę zmiksować na krem, dodać masło i chwilę gotować. Podawać z kulkami mozzarelli, skropioną oliwą z oliwek z ulubionym pieczywem.
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 77
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 82
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 46
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 483
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 77
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 82
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 46
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 483
Składniki
Pomidory, paprykę i cukinie oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na blaszce do pieczenia. Skropić oliwą, posolić i popieprzyć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 40 minut. Na oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać posiekany czosnek. Dodać upieczone warzywa razem z sokiem, który wytworzył się podczas pieczenia. Zalać bulionem, dodać przecier i koncentrat. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 20 minut. Dodać zioła, doprawić pieprzem, chili i cukrem. Gotować około 5 minut. Zupę zmiksować na krem, dodać masło i chwilę gotować. Podawać z kulkami mozzarelli, skropioną oliwą z oliwek z ulubionym pieczywem.
Przepisy Zupy
Zupy
Tradycyjna zupa szczawiowa
Zupy
Zielony barszcz ukraiński według Ewy Wachowicz
Zupy
Zupa ogórkowa z ryżem zabielana serkiem topionym i śmietaną
Zupy
Botwinka z białą fasolą
Tradycyjna zupa szczawiowa
Tradycyjna zupa szczawiowa to dla wielu osób miłe wspomnienie z dzieciństwa,...
Odsłon: 151
Zielony barszcz ukraiński według Ewy Wachowicz
Wariacja na temat ukraińskiego barszczu. Zupa z mnóstwem zieleniny: czosnku n...
Odsłon: 111