Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z pietruszki i winogron

Zupa krem z pietruszki i winogron

Autor:

Przepisów i artykułów: 2119 Ocena: 47364

Dodano:

Odsłon: 205

Ciekawe czy uda nam się zaskoczyć Was takim połączeniem? Od razu mówimy, wyszło niespodziewanie smacznie <3

Składniki

  • 700 g korzenia pietruszki
  • 500 g winogron
  • ulubiony makaron
  • cukier
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pietruszki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka razem kulki winogron, zalewamy zimną wodą (1,5 litra). Gotujemy 30-35 min. Studzimy, blendujemy i przecieramy przez sito.
    Ponownie wstawiamy na płomień, doprawiamy cukrem, solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
    Podajemy z ulubionym makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 04 marca Mnie juz chyba zadne polaczenie nie zaskoczy:) To mi sie bardzo podoba. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 03 marca No to jestem zaskoczona:)Ciekawe połączenie. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 02 marca No i zaskoczyłeś mnie! :) Koniecznie muszę wypróbować bo brzmi intrygująco :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń