Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie wprowadzenie do nowalijek pomidorowych. Boskie połączenie, wręcz idealne bazylii, pomidorów i sera.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99027
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 133
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5091
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99027
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 133
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5091
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Składniki
Szalotki i czosnek siekamy. W rozgrzanym rondlu szklimy szalotkę, po chwili dodając czosnek i bazylię. Kilka chwil, po uzyskaniu aromatu, wrzucamy pomidorki. Dusimy pod przykryciem przez 30 minut. Przecieramy przez sito. Dodajemy stary parmezan. Podgrzewamy do momentu roztopienia sera. Do smaku doprawiamy cukrem i pieprzem. Podajemy z posiekaną bazylią, startym parmezanem i grzankami.