Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z pomidorków koktajlowych

Zupa krem z pomidorków koktajlowych

Autor:

Przepisów i artykułów: 2275 Ocena: 50056

Dodano:

Odsłon: 164

Takie wprowadzenie do nowalijek pomidorowych. Boskie połączenie, wręcz idealne bazylii, pomidorów i sera.

Składniki

  • 1,5 kg pomidorków koktajlowych
  • 2 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 chabazie bazylii
  • 1/2 szklanki startego parmezanu
  • szczypta cukru
  • Dodatkowo:
  • starty parmezan
  • bazylia
  • pieprz
  • grzanki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa krem z pomidorków koktajlowych

Przygotowanie

  1. Szalotki i czosnek siekamy. W rozgrzanym rondlu szklimy szalotkę, po chwili dodając czosnek i bazylię.
    Kilka chwil, po uzyskaniu aromatu, wrzucamy pomidorki. Dusimy pod przykryciem przez 30 minut.
    Przecieramy przez sito. Dodajemy stary parmezan. Podgrzewamy do momentu roztopienia sera.
    Do smaku doprawiamy cukrem i pieprzem.
    Podajemy z posiekaną bazylią, startym parmezanem i grzankami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 16 maja Świetny pomysł na nietuzinkowy krem! Bajeczne smaki! <3 Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń