Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie wprowadzenie do nowalijek pomidorowych. Boskie połączenie, wręcz idealne bazylii, pomidorów i sera.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 111
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 82
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5922
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6848
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 111
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 82
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5922
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6848
Składniki
Szalotki i czosnek siekamy. W rozgrzanym rondlu szklimy szalotkę, po chwili dodając czosnek i bazylię. Kilka chwil, po uzyskaniu aromatu, wrzucamy pomidorki. Dusimy pod przykryciem przez 30 minut. Przecieramy przez sito. Dodajemy stary parmezan. Podgrzewamy do momentu roztopienia sera. Do smaku doprawiamy cukrem i pieprzem. Podajemy z posiekaną bazylią, startym parmezanem i grzankami.