Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpisywać się tym razem nie mam zamiaru, bo to klasyk wśród zup-kremów. To must have polskiego stołu. Aksamitna, subtelna w smaku. Poezja Kuchni Polskiej.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5758
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8938
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8061
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5548
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5758
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8938
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8061
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5548
Składniki
Marchew,pietruszkę i seler kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle. Zalewamy wrzątkiem (1,5 litra). Pory kroimy w krążki, ziemniaki w kostkę, dodajemy do zupy. Całość gotujemy do miękkości, blendujemy i przecieramy przez sito. Wlewamy śmietanę wymieszaną z mąką, do smaku doprawiamy solą, zagotowujemy. Podajemy z grzankami i koperkiem.