Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Musisz wypróbować ten sposób na wiosenną zupę. Krem z rzodkiewki i z ziemniaków jest pyszny, niesłychanie kremowy, idealny na wyjątkowe okazje. Przepis pochodzi z 542. odcinka programu "Ewa gotuje".
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 969
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 969
Składniki
Masło roztopić w garnku. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do rondla i podsmażyć.
Rzodkiewki umyć i też pokroić w kostkę. Wrzucić do kartofli. Po chwili wlać wywar jarzynowy i gotować do miękkości.
Zupę zmiksować. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Podawać z kiełkami rzodkiewki i chipsami z bagietki (czerstwe pieczywo wystarczy pokroić w cienkie plastry i zapiec w piekarniku).