Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna kremowa zupa z selera z gruszką doprawione aromatycznym serem gorgonzola.
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 67
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 123
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 278
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1002
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 448
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 67
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 123
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 278
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1002
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 448
Składniki
Seler obieramy i kroimy w dużą kostkę, cebulę także w kostkę. Na oliwie podsmażamy seler z cebulą. Zalewamy bulionem warzywnym. Gotujemy do miękkości. Na 5 minut przed końcem gotowania dodajemy gruszkę i gorgonzolę. Całość blendujemy. Podajemy skropioną oliwą i prażonymi pestkami.