Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie odkrycie. Bardzo smaczna.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12421
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 871
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12421
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 871
Składniki
Seler naciowy dokładnie umyłem. Łodygi drobno pokroiłem, a liście oderwałemi zostawiłem do przybrania. Cebulę drobno posiekałem. W rondlu rozgrzałem oliwę z oliwek i zeszkliłem na niej cebulę. Wrzuciłe pokrojony seler i dusiłem do miękkości. Ostudziłem , zmiksowałem. Do masy selerowej wlałem gorący wywar warzywny i sok cytrynowy. Zupę zagotowałem i wrzuciłem do niej rozdrobniony ser. Podgrzałem na małym ogniu, cały czas mieszając, aż ser się rozpuścił .Doprawiłem do smaku. Po zdjęciu z ognia dodałem posoloną śmietanę. Każdą porcję udekorowałem listkami selera.