Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie odkrycie. Bardzo smaczna.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2306
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1233
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2306
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1233
Składniki
Seler naciowy dokładnie umyłem. Łodygi drobno pokroiłem, a liście oderwałemi zostawiłem do przybrania. Cebulę drobno posiekałem. W rondlu rozgrzałem oliwę z oliwek i zeszkliłem na niej cebulę. Wrzuciłe pokrojony seler i dusiłem do miękkości. Ostudziłem , zmiksowałem. Do masy selerowej wlałem gorący wywar warzywny i sok cytrynowy. Zupę zagotowałem i wrzuciłem do niej rozdrobniony ser. Podgrzałem na małym ogniu, cały czas mieszając, aż ser się rozpuścił .Doprawiłem do smaku. Po zdjęciu z ognia dodałem posoloną śmietanę. Każdą porcję udekorowałem listkami selera.