Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie odkrycie. Bardzo smaczna.
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 532
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 265
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 133
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 684
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 532
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 265
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 133
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 684
Składniki
Seler naciowy dokładnie umyłem. Łodygi drobno pokroiłem, a liście oderwałemi zostawiłem do przybrania. Cebulę drobno posiekałem. W rondlu rozgrzałem oliwę z oliwek i zeszkliłem na niej cebulę. Wrzuciłe pokrojony seler i dusiłem do miękkości. Ostudziłem , zmiksowałem. Do masy selerowej wlałem gorący wywar warzywny i sok cytrynowy. Zupę zagotowałem i wrzuciłem do niej rozdrobniony ser. Podgrzałem na małym ogniu, cały czas mieszając, aż ser się rozpuścił .Doprawiłem do smaku. Po zdjęciu z ognia dodałem posoloną śmietanę. Każdą porcję udekorowałem listkami selera.