Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie odkrycie. Bardzo smaczna.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 223
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 220
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1324
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 722
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 223
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 220
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1324
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 722
Składniki
Seler naciowy dokładnie umyłem. Łodygi drobno pokroiłem, a liście oderwałemi zostawiłem do przybrania. Cebulę drobno posiekałem. W rondlu rozgrzałem oliwę z oliwek i zeszkliłem na niej cebulę. Wrzuciłe pokrojony seler i dusiłem do miękkości. Ostudziłem , zmiksowałem. Do masy selerowej wlałem gorący wywar warzywny i sok cytrynowy. Zupę zagotowałem i wrzuciłem do niej rozdrobniony ser. Podgrzałem na małym ogniu, cały czas mieszając, aż ser się rozpuścił .Doprawiłem do smaku. Po zdjęciu z ognia dodałem posoloną śmietanę. Każdą porcję udekorowałem listkami selera.