Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z soczewicy jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania. Dobry pomysł na pyszną i sycącą zupę.
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 174
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 940
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 673
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 174
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 940
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 673
Składniki
Soczewicę dokładnie umyć, wsypać do garnka, wlać 5 szklanek wody, dodać obrane i pokrojone warzywa, listek laurowy i gotować do miękkości, (około pół godziny). Na patelni zrumienić mąkę, wymieszać z olejem, ostudzić.
Zasmażkę wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z zupą. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawę curry, zagotować, usunąć liść laurowy, następnie zmiksować.
Do gorącej zupy dodać surowe masło, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać z chipsami z boczku i pieczywem.