Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z soczewicy jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania. Dobry pomysł na pyszną i sycącą zupę.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3500
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 112
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3500
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 112
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Składniki
Soczewicę dokładnie umyć, wsypać do garnka, wlać 5 szklanek wody, dodać obrane i pokrojone warzywa, listek laurowy i gotować do miękkości, (około pół godziny). Na patelni zrumienić mąkę, wymieszać z olejem, ostudzić.
Zasmażkę wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z zupą. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawę curry, zagotować, usunąć liść laurowy, następnie zmiksować.
Do gorącej zupy dodać surowe masło, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać z chipsami z boczku i pieczywem.