Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udało mi się kupić topinambur, pewnie ostatni w tym sezonie. Uwielbiam jego orzechowo-ziemisty smak....
Warzywa obrać, pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać łyżkę oliwy, wrzucić cebulę i smażyć do zeszklenia. Dodać pozostałe warzywa, dusić przez kilka minut.
Następnie wlać bulion i gotować na średnim ogniu przez około 15 minut, do miękkości warzyw.
Zupę zdjąć z ognia, zblendować do gładkiej, aksamitnej konsystencji. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Używając obieraczki do warzyw zrobić płatki parmezanowe. Zupę podawać z parmezanem, skropioną pozostałą oliwą.
Bardzo smaczne,syte i zdrowe połączenie topinambura z porem. Topinambur jest...
Odsłon: 9450
Smażone krewetki są nie tylko doskonałym przysmakiem, ale i łatwe w przygotow...
Odsłon: 1495
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 16
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 217
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 185
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4453
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 108
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 216
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 16
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 217
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 185
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4453
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 108
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 216
Składniki
Warzywa obrać, pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać łyżkę oliwy, wrzucić cebulę i smażyć do zeszklenia. Dodać pozostałe warzywa, dusić przez kilka minut.
Następnie wlać bulion i gotować na średnim ogniu przez około 15 minut, do miękkości warzyw.
Zupę zdjąć z ognia, zblendować do gładkiej, aksamitnej konsystencji. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Używając obieraczki do warzyw zrobić płatki parmezanowe. Zupę podawać z parmezanem, skropioną pozostałą oliwą.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa grzybowa Bożeny
Zupy
Zupa z zielonych szparagów
Zupy
Zupa z bobem
Zupy
Zupa kurkowa – kremowa i pyszna
Zupa grzybowa Bożeny
Zupa grzybowa to moja ulubiona zupa, którą można ugotować ze świeżych grzybów...
Odsłon: 105
Zupa z zielonych szparagów
Natrafiłam na ten przepis, szukając jakiegoś nowego pomysłu na szparagi, i os...
Odsłon: 92