Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udało mi się kupić topinambur, pewnie ostatni w tym sezonie. Uwielbiam jego orzechowo-ziemisty smak....
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7517
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2490
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7517
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2490
Składniki
Warzywa obrać, pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać łyżkę oliwy, wrzucić cebulę i smażyć do zeszklenia. Dodać pozostałe warzywa, dusić przez kilka minut.
Następnie wlać bulion i gotować na średnim ogniu przez około 15 minut, do miękkości warzyw.
Zupę zdjąć z ognia, zblendować do gładkiej, aksamitnej konsystencji. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Używając obieraczki do warzyw zrobić płatki parmezanowe. Zupę podawać z parmezanem, skropioną pozostałą oliwą.