Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udało mi się kupić topinambur, pewnie ostatni w tym sezonie. Uwielbiam jego orzechowo-ziemisty smak....
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 469
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 284
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1457
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 469
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 284
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1457
Składniki
Warzywa obrać, pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać łyżkę oliwy, wrzucić cebulę i smażyć do zeszklenia. Dodać pozostałe warzywa, dusić przez kilka minut.
Następnie wlać bulion i gotować na średnim ogniu przez około 15 minut, do miękkości warzyw.
Zupę zdjąć z ognia, zblendować do gładkiej, aksamitnej konsystencji. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Używając obieraczki do warzyw zrobić płatki parmezanowe. Zupę podawać z parmezanem, skropioną pozostałą oliwą.