Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ,póki czas na świeży zielony groszek.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 496
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 496
Składniki
Groszek ,kroimy marchew (jedną w całości) ,seler ,pora i podsmażamy na maśle ,zalewamy bulionem ,gotujemy ok. 30 min. Ostudzamy i miksujemy blenderem. Wsypujemy posiekany koperek i ponownie blendujemy. Do zupy wsypujemy drobny makaron ,pokrojoną w kostkę marchew i gotujemy ,ciągle mieszając , do miękkości makaronu. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podajemy z gęstą śmietaną.