Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ,póki czas na świeży zielony groszek.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 151
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 62
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 151
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 62
Składniki
Groszek ,kroimy marchew (jedną w całości) ,seler ,pora i podsmażamy na maśle ,zalewamy bulionem ,gotujemy ok. 30 min. Ostudzamy i miksujemy blenderem. Wsypujemy posiekany koperek i ponownie blendujemy. Do zupy wsypujemy drobny makaron ,pokrojoną w kostkę marchew i gotujemy ,ciągle mieszając , do miękkości makaronu. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podajemy z gęstą śmietaną.