Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na pyszną zupę - kwintesencję groszkowego smaku.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Składniki
Groszek odcedzić z zalewy, dodać szklankę wody i gotować aż prawie cała woda odparuje.
Groszek zmiksować lub przetrzeć przez sitko, dodać szklankę wody i kostkę rosołową. Pogotować ok. 5 minut. Dodać serki topione (właściwie smak wg uznania) i pogotować na wolnym ogniu do ich rozpuszczenia.
Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami. Smacznego. :)