Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinię żółtą od zwykłej cukinii odróżnia przede wszystkim delikatniejszy smak i cieńsza skórka, dzięki której szybciej się ją gotuje. Jej intensywnie żółty kolor dodaje potrawom kolorytu. Cukinię można przygotować na wiele sposobów, jest bardzo uniwersalna. Ja polecam zupę krem - jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Ma delikatną, jedwabistą konsystencję, jest pyszny i pożywny.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 33
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 67
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 138
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 33
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 67
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 138
Składniki
Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę. Cukinię umyć i pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć na min pokrojoną cebulkę dymkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodać cukinię i smażyć kilka minut, do czasu, aż się zrumieni i zmięknie. Warzywa z patelni oraz ziemniaki dodać do bulionu. Zagotować. Zupę zmiksować na krem. Na koniec doprawić solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami (np. zioła prowansalskie, tymianek i rozmaryn, oregano czy bazylię).