Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinię żółtą od zwykłej cukinii odróżnia przede wszystkim delikatniejszy smak i cieńsza skórka, dzięki której szybciej się ją gotuje. Jej intensywnie żółty kolor dodaje potrawom kolorytu. Cukinię można przygotować na wiele sposobów, jest bardzo uniwersalna. Ja polecam zupę krem - jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Ma delikatną, jedwabistą konsystencję, jest pyszny i pożywny.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 52
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2336
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 52
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2336
Składniki
Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę. Cukinię umyć i pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć na min pokrojoną cebulkę dymkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodać cukinię i smażyć kilka minut, do czasu, aż się zrumieni i zmięknie. Warzywa z patelni oraz ziemniaki dodać do bulionu. Zagotować. Zupę zmiksować na krem. Na koniec doprawić solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami (np. zioła prowansalskie, tymianek i rozmaryn, oregano czy bazylię).