Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapewne wiele osób ogórkową kojarzy jedynie z kiszonymi ogórkami. Nie zaprzeczę, że jest to zupa sztos, szczególnie jak zrobiona jest na żeberkach wieprzowych. No, wtedy to istna petarda. Ale świeże ogórki? No jak to? Ano tak! I wcale nie jest to chłodnik. Krem z ogórków z dodatkiem fety jest niesamowicie pyszny, delikatny i bardzo syty. Polecam szczególnie podczas sezonu ogórkowego, w którym te zielone gruntowe cuda są mega aromatyczne. Godne polecenia Arek Gie
Kurczak faszerowany brokułem i serem to pyszne i efektowne danie, które łączy...
Odsłon: 904
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1230
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 229
Kurczak faszerowany brokułem i serem to pyszne i efektowne danie, które łączy...
Odsłon: 904
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1230
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 229
Składniki
Ogórki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Masło rozgrzewamy, wrzucamy posiekany czosnek, smażymy przez chwilę, aż puści aromat. Wrzucamy odciśnięte z wody, ogórki. Dusimy przez kwadrans, zalewamy wrzątkiem. Gotujemy 5-10 minut. Schładzamy i blendujemy. Następnie przecieramy przez drobne sito. Ponownie gotujemy. Gdyby krem był zbyt gęsty, dolewamy wrzątku. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pokrojonym w kostkę serem i posiekanym koperkiem.