Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie w lecie nie gotuję często zup, lepiej sprawdzają się w zimie. Tym razem jednak nie mogłam się oprzeć pokusie zrobienia zupy ze szparagów z kalafiorem. Efekt? Powiem tylko, że warto było postać przy garach, mimo upału.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3863
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3863
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Składniki
Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki, po czym szparagi kroimy w cienkie plasterki. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Marchew po obraniu zostawiamy w całości. Przygotowujemy dwa garnki. Do jednego wrzucamy ziemniaki, szparagi, marchew. Warzywa zalewamy bulionem warzywnym, doprawiamy pieprzem, solą i gotujemy do miękkości (około 30 minut). Studzimy, blendujemy, wcześniej wyjmujemy marchewkę i kroimy ją w plasterki (będzie do ozdoby). W drugim garnku zagotowujemy lekko osoloną wodę, na wrzątek wrzucamy oczyszczonego kalafiora. Gotujemy 10- 15 minut, wyjmujemy na durszlak, dzielimy na małe różyczki. Wywar spod kalafiora, a dokładniej jego część (500 ml) wlewamy do zupy, mieszamy. Całość podgrzewamy, dodajemy różyczki kalafiora. Zupę możemy jeszcze ewentualnie ponownie doprawić solą i białym pieprzem.
Smacznego.