Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem ze szpinaku i selera naciowego.

Zupa krem ze szpinaku i selera naciowego.

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 280

Dodano:

Odsłon: 555

Przepyszna zupa ,warto spróbować ,Jest lekkostrawna i zawiera mało kalorii.)

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa krem ze szpinaku i selera naciowego.

Przygotowanie

  1. W garnku zagotować wodę 3 litry, dodać kostkę bulionową i oliwę.

  2. Marchewkę, pietruszkę, pokroić w talarki,seler naciowy ,paprykę czerwoną i seler zwyczajny w drobną kostkę ,szpinak kroimy w paski.Wszystkie pokrojone warzywa oprócz szpinaku wrzucamy do bulionu.Dodajemy też cebulę i przyprawy według własnego smaku.Zupa ma być lekko pikantna.Warzywa gotujemy do miękkości.

  3. Gdy warzywa będą już miękkie dodajemy pokrojony szpinak i natkę pietruszki.Gotujemy zupę jeszcze około 7 minut .Zdejmujemy gorącą zupę z kuchenki ,trochę studzimy i miksujemy. Na końcu dodajemy do zupy śmietanę.
    .

  4. Na gorącej patelni prażymy płatki migdałów, na złoty kolor. Zupę podaną
    na talerzach, posypać groszkiem ptysiowym i prażonymi migdałami.
    Smacznego.)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń