Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna zupa ,warto spróbować ,Jest lekkostrawna i zawiera mało kalorii.)
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4446
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1049
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 466
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3062
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38769
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4446
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1049
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 466
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3062
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38769
Składniki
W garnku zagotować wodę 3 litry, dodać kostkę bulionową i oliwę.
Marchewkę, pietruszkę, pokroić w talarki,seler naciowy ,paprykę czerwoną i seler zwyczajny w drobną kostkę ,szpinak kroimy w paski.Wszystkie pokrojone warzywa oprócz szpinaku wrzucamy do bulionu.Dodajemy też cebulę i przyprawy według własnego smaku.Zupa ma być lekko pikantna.Warzywa gotujemy do miękkości.
Gdy warzywa będą już miękkie dodajemy pokrojony szpinak i natkę pietruszki.Gotujemy zupę jeszcze około 7 minut .Zdejmujemy gorącą zupę z kuchenki ,trochę studzimy i miksujemy. Na końcu dodajemy do zupy śmietanę. .
Na gorącej patelni prażymy płatki migdałów, na złoty kolor. Zupę podaną na talerzach, posypać groszkiem ptysiowym i prażonymi migdałami. Smacznego.)