Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dla nas wymarzona zupa. Słodko-pikantna z cytrusową nutą trawy trzcinowej i imbiru.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 693
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 179
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1357
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 693
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 179
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1357
Składniki
Dymki siekamy ,trawę cytrynową rozgniatamy ,imbir obieramy i nacinamy ,papryczkę siekamy i podsmażamy na oleju razem z krewetkami. Zalewamy bulionem ,dodajemy pastę curry ,sok z limonki i gotujemy 20 min na wolnym ogniu od czasu zagotowania.
Ryż gotujemy według przepisu zawartego na opakowaniu. Następnie dodajemy mleko kokosowe ,sos słodko kwaśny ,pomidory (sparzone i obrane ze skórki ,pokrojone w kostkę) ,sos rybny i chwilę gotujemy (5 min). Na sam koniec dodajemy ugotowany ryż. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.