Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dla nas wymarzona zupa. Słodko-pikantna z cytrusową nutą trawy trzcinowej i imbiru.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2477
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 77
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 162
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 738
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2477
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 77
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 162
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 738
Składniki
Dymki siekamy ,trawę cytrynową rozgniatamy ,imbir obieramy i nacinamy ,papryczkę siekamy i podsmażamy na oleju razem z krewetkami. Zalewamy bulionem ,dodajemy pastę curry ,sok z limonki i gotujemy 20 min na wolnym ogniu od czasu zagotowania.
Ryż gotujemy według przepisu zawartego na opakowaniu. Następnie dodajemy mleko kokosowe ,sos słodko kwaśny ,pomidory (sparzone i obrane ze skórki ,pokrojone w kostkę) ,sos rybny i chwilę gotujemy (5 min). Na sam koniec dodajemy ugotowany ryż. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.