Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie czasami chęć na coś innego to zapraszam do zrobienia tego przepisu. To danie nie jest do końca typową zupą ale też nie jest to typowe drugie danie. Jest to coś łączącego te dwie formuły ale z pewnością smaczne i interesujące.
W większym garnku wlać oliwę i masło dodać mielone mięso i dokładnie obsmażyć je. Potem dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i przepołowiony czosnek, posypać solą, pieprzem, lubczykiem, papryką i smażyć przez 1-2 minuty.
Do mięsa dodajemy kolejno warzywa i obsmażamy je po 1-2 minuty : kukurydzy, warzywa krojone, obrane i pokrojone ziemniaki. Mieszamy i uważamy aby warzywa się nie przypaliły.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i wlewamy gorącą wodę lub zrobiony wcześniej bulion. Aby moje zapowiedzi do przepisu spełniły się to musimy pilnować by wody lub bulionu nie było zbyt dużo lub zbyt mało. Całość zagotować i na małym ogniu gotować wszystko przez ok. 25 - 30 minut do miękkości warzyw.
Na koniec naszej przyjemnej pracy dodajemy pokrojonego na plasterki pomidora i gotujemy jeszcze 1-2 minuty. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Podawać gorącą. Można również zamknąć w słoikach i po ostudzeniu przechowywać w lodówce.
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 12
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 35
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 43
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 122
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 252
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 166
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 12
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 35
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 43
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 122
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 252
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 166
Składniki
W większym garnku wlać oliwę i masło dodać mielone mięso i dokładnie obsmażyć je. Potem dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i przepołowiony czosnek, posypać solą, pieprzem, lubczykiem, papryką i smażyć przez 1-2 minuty.
Do mięsa dodajemy kolejno warzywa i obsmażamy je po 1-2 minuty : kukurydzy, warzywa krojone, obrane i pokrojone ziemniaki. Mieszamy i uważamy aby warzywa się nie przypaliły.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i wlewamy gorącą wodę lub zrobiony wcześniej bulion. Aby moje zapowiedzi do przepisu spełniły się to musimy pilnować by wody lub bulionu nie było zbyt dużo lub zbyt mało. Całość zagotować i na małym ogniu gotować wszystko przez ok. 25 - 30 minut do miękkości warzyw.
Na koniec naszej przyjemnej pracy dodajemy pokrojonego na plasterki pomidora i gotujemy jeszcze 1-2 minuty. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Podawać gorącą. Można również zamknąć w słoikach i po ostudzeniu przechowywać w lodówce.
Przepisy Zupy
Zupy
Lekka zupka
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Lekka zupka
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 35
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 145