Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie czasami chęć na coś innego to zapraszam do zrobienia tego przepisu. To danie nie jest do końca typową zupą ale też nie jest to typowe drugie danie. Jest to coś łączącego te dwie formuły ale z pewnością smaczne i interesujące.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22648
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14991
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4764
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44868
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 663
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 729
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22648
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14991
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4764
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44868
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 663
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 729
Składniki
W większym garnku wlać oliwę i masło dodać mielone mięso i dokładnie obsmażyć je. Potem dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i przepołowiony czosnek, posypać solą, pieprzem, lubczykiem, papryką i smażyć przez 1-2 minuty.
Do mięsa dodajemy kolejno warzywa i obsmażamy je po 1-2 minuty : kukurydzy, warzywa krojone, obrane i pokrojone ziemniaki. Mieszamy i uważamy aby warzywa się nie przypaliły.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i wlewamy gorącą wodę lub zrobiony wcześniej bulion. Aby moje zapowiedzi do przepisu spełniły się to musimy pilnować by wody lub bulionu nie było zbyt dużo lub zbyt mało. Całość zagotować i na małym ogniu gotować wszystko przez ok. 25 - 30 minut do miękkości warzyw.
Na koniec naszej przyjemnej pracy dodajemy pokrojonego na plasterki pomidora i gotujemy jeszcze 1-2 minuty. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Podawać gorącą. Można również zamknąć w słoikach i po ostudzeniu przechowywać w lodówce.