Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie czasami chęć na coś innego to zapraszam do zrobienia tego przepisu. To danie nie jest do końca typową zupą ale też nie jest to typowe drugie danie. Jest to coś łączącego te dwie formuły ale z pewnością smaczne i interesujące.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Składniki
W większym garnku wlać oliwę i masło dodać mielone mięso i dokładnie obsmażyć je. Potem dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i przepołowiony czosnek, posypać solą, pieprzem, lubczykiem, papryką i smażyć przez 1-2 minuty.
Do mięsa dodajemy kolejno warzywa i obsmażamy je po 1-2 minuty : kukurydzy, warzywa krojone, obrane i pokrojone ziemniaki. Mieszamy i uważamy aby warzywa się nie przypaliły.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i wlewamy gorącą wodę lub zrobiony wcześniej bulion. Aby moje zapowiedzi do przepisu spełniły się to musimy pilnować by wody lub bulionu nie było zbyt dużo lub zbyt mało. Całość zagotować i na małym ogniu gotować wszystko przez ok. 25 - 30 minut do miękkości warzyw.
Na koniec naszej przyjemnej pracy dodajemy pokrojonego na plasterki pomidora i gotujemy jeszcze 1-2 minuty. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Podawać gorącą. Można również zamknąć w słoikach i po ostudzeniu przechowywać w lodówce.