Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie czasami chęć na coś innego to zapraszam do zrobienia tego przepisu. To danie nie jest do końca typową zupą ale też nie jest to typowe drugie danie. Jest to coś łączącego te dwie formuły ale z pewnością smaczne i interesujące.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4459
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1064
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3139
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4459
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1064
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3139
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Składniki
W większym garnku wlać oliwę i masło dodać mielone mięso i dokładnie obsmażyć je. Potem dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i przepołowiony czosnek, posypać solą, pieprzem, lubczykiem, papryką i smażyć przez 1-2 minuty.
Do mięsa dodajemy kolejno warzywa i obsmażamy je po 1-2 minuty : kukurydzy, warzywa krojone, obrane i pokrojone ziemniaki. Mieszamy i uważamy aby warzywa się nie przypaliły.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i wlewamy gorącą wodę lub zrobiony wcześniej bulion. Aby moje zapowiedzi do przepisu spełniły się to musimy pilnować by wody lub bulionu nie było zbyt dużo lub zbyt mało. Całość zagotować i na małym ogniu gotować wszystko przez ok. 25 - 30 minut do miękkości warzyw.
Na koniec naszej przyjemnej pracy dodajemy pokrojonego na plasterki pomidora i gotujemy jeszcze 1-2 minuty. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Podawać gorącą. Można również zamknąć w słoikach i po ostudzeniu przechowywać w lodówce.