Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 92
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40746
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1129
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 273
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3474
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 92
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40746
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1129
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 273
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3474
Składniki
W garnku rozgrzać oliwę, obrumienić na niej kawałki kurczaka z dodatkiem pokrojonej cebuli. Po chwili dodać ryż i mrożone warzywa, liść laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu. Zalać wodą, tak aby przykryła składniki. Gotować około 20-25 minut. Gdy warzywa, ryż i mięso będą miękkie, dodać 2 łyżki posiekanego koperku i szpinak. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zamieszać, chwilę pogotować i podawać.