Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 978
Dodano: 11.08.2017
Odsłon: 9985
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Kurki oczyścić i opłukać, odcedzić na durszlaku, większe można pokroić.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, zrumienić na oleju. Do cebuli dodać kurki, smażyć na dużym ogniu, kilka minut, aż sok wyparuje, następnie dodać masło, wymieszać i smażyć, aż kurki zaczną się przysmażać. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Marchew obrać i pokroić w półtalarki. Bulion warzywny zagotować z liśćmi i zielem angielskim, wrzucić marchew i ziemniaki, gotować 5 minut, dodać kurki, gotować jeszcze 5 minut.
Następnie wsypać makaron, gotować ok 4-5 minut, aż makaron będzie miękki.
Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekany koperek.
Zupę można zabielić śmietaną - wg uznania.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)