Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sekretem tej zupy jest wstępne przesmażenie kurek na maśle, dzięki czemu stają się jeszcze bardziej aromatyczne, a zupa nabiera wyjątkowego smaku.
Składniki
Kurki oczyścić i opłukać, odcedzić na durszlaku, większe można pokroić. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zrumienić na oleju. Do cebuli dodać kurki, smażyć na dużym ogniu, kilka minut, aż sok wyparuje, następnie dodać masło, wymieszać i smażyć, aż kurki zaczną się przysmażać. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Marchew obrać i pokroić w półtalarki. Bulion warzywny zagotować z liśćmi i zielem angielskim, wrzucić marchew i ziemniaki, gotować 5 minut, dodać kurki, gotować jeszcze 5 minut. Następnie wsypać makaron, gotować ok 4-5 minut, aż makaron będzie miękki. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekany koperek. Zupę można zabielić śmietaną - wg uznania. Smacznego!