Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa kurkowa to jedna z ulubionych zup mojej rodzinki, dlatego też postanowiłam ulepszyć ją dodając różyczki kalafiora które również moja rodzinka uwielbia. Zupa wyszła aromatyczna, pyszna ,a duet kurek i kalafiora powiem to strzał w w dziesiątkę.
garnek , patelnia,
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117069
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8047
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1661
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1339
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117069
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8047
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1661
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1339
Składniki
Drobno pokrojoną cebulę szklimy. Oczyszczone, opłukane i pokrojone kurki dodajemy do zeszklonej cebuli i podsmażamy. Gdy kurki puszczą wodę dodajemy obraną i pokrojoną w plastry marchewkę i podsmażamy jeszcze około 10 minut. Całość przekładamy do ugotowanego wcześniej bulionu,dodajemy pokrojone w większą kostkę ziemniaki oraz różyczki kalafiora. Gotujemy do miękkości warzyw, w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Na koniec zupę zabielamy zahartowaną śmietaną,doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Zupę posypujemy posiekanym koperkiem. Podajemy ze świeżym pieczywem.