Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa kurkowa to jedna z ulubionych zup mojej rodzinki, dlatego też postanowiłam ulepszyć ją dodając różyczki kalafiora które również moja rodzinka uwielbia. Zupa wyszła aromatyczna, pyszna ,a duet kurek i kalafiora powiem to strzał w w dziesiątkę.
garnek , patelnia,
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8897
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21824
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 497
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8897
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21824
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 497
Składniki
Drobno pokrojoną cebulę szklimy. Oczyszczone, opłukane i pokrojone kurki dodajemy do zeszklonej cebuli i podsmażamy. Gdy kurki puszczą wodę dodajemy obraną i pokrojoną w plastry marchewkę i podsmażamy jeszcze około 10 minut. Całość przekładamy do ugotowanego wcześniej bulionu,dodajemy pokrojone w większą kostkę ziemniaki oraz różyczki kalafiora. Gotujemy do miękkości warzyw, w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Na koniec zupę zabielamy zahartowaną śmietaną,doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Zupę posypujemy posiekanym koperkiem. Podajemy ze świeżym pieczywem.