Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa kurkowa to jedna z ulubionych zup mojej rodzinki, dlatego też postanowiłam ulepszyć ją dodając różyczki kalafiora które również moja rodzinka uwielbia. Zupa wyszła aromatyczna, pyszna ,a duet kurek i kalafiora powiem to strzał w w dziesiątkę.
garnek , patelnia,
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94000
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2751
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3550
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1644
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2326
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94000
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2751
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3550
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1644
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2326
Składniki
Drobno pokrojoną cebulę szklimy. Oczyszczone, opłukane i pokrojone kurki dodajemy do zeszklonej cebuli i podsmażamy. Gdy kurki puszczą wodę dodajemy obraną i pokrojoną w plastry marchewkę i podsmażamy jeszcze około 10 minut. Całość przekładamy do ugotowanego wcześniej bulionu,dodajemy pokrojone w większą kostkę ziemniaki oraz różyczki kalafiora. Gotujemy do miękkości warzyw, w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Na koniec zupę zabielamy zahartowaną śmietaną,doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Zupę posypujemy posiekanym koperkiem. Podajemy ze świeżym pieczywem.