Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna w smaku kurkowa zupa z makaronem, podana z lekko roztopionym parmezanem.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 51
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1368
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35091
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 51
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1368
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35091
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę, marchew i pietruszkę w cienkie plastry. Przesmażamy na łyżeczce masła, aż cebula się zeszkli. Osobno na łyżeczce masła smażymy oczyszczone kurki. Małe zostawiamy w całości, większe można pokroić na pół. Kurki i warzywa zalewamy bulionem. Dodajemy makaron i gotujemy (ok 15-20 minut). Zaprawiamy śmietaną. Przed podaniem (już na talerzu) posypujemy zupę koprem i tartym parmezanem.