Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna w smaku kurkowa zupa z makaronem, podana z lekko roztopionym parmezanem.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 563
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3655
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2787
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 224
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 281
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 563
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3655
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2787
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 224
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 281
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę, marchew i pietruszkę w cienkie plastry. Przesmażamy na łyżeczce masła, aż cebula się zeszkli. Osobno na łyżeczce masła smażymy oczyszczone kurki. Małe zostawiamy w całości, większe można pokroić na pół. Kurki i warzywa zalewamy bulionem. Dodajemy makaron i gotujemy (ok 15-20 minut). Zaprawiamy śmietaną. Przed podaniem (już na talerzu) posypujemy zupę koprem i tartym parmezanem.