Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to popularne, malezyjskie danie pochodzi z bloga Facet z przepisem. Doskonała zupa rozgrzewająca, pełna niesamowitych aromatów i smaków.
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 42
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 56
Ziemniaki pieczone z sosem tzatziki.
Odsłon: 753
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 42
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 56
Ziemniaki pieczone z sosem tzatziki.
Odsłon: 753
Składniki
Makaron przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Garnek z grubym dnem rozgrzewamy, dodajemy pastę curry i przez chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy paprykę pokrojoną w paski, cukinię pokrojoną w kostkę, smażymy przez minutę cały czas mieszając. Dodajemy mleko kokosowe, bulion, cukier, sól i sok z limonki. Doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z ognia, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron nakładamy do misek, zalewamy gorącą zupą, dodajemy pokrojonego w słupki ogórka, natkę kolendry, ćwiartki limonki oraz pokrojone w kostkę, tofu.