Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 790
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425131
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10722
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 790
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425131
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10722
Składniki
- Paprykę i cebulę i czosnek kroimy w kostkę. - W garnku podsmażam cebulę i czosnek. - Dodaje mięso mielone i smażę przez chwilę ok. 5 minut. - Dodaje świeżą pokrojoną paprykę doprawiam solą pieprzem, chili, papryką słodką i kolendrą i całość smażę przez 10 minut. -Dodaje kukurydzę, czerwoną fasolę, pomidory z puszki, dwie szklanki wody i całość gotuje przez 20 minut. -Pod koniec gotowania dodaje szklankę wody jeśli zupa jest zbyt gęsta. Doprawiam solą i chili jeśli nie jest wystarczająco ostra. -Na koniec można dodać opcjonalnie koncentrat pomidorowy.