Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i pożywna zupa meksykańska, cudownie rozgrzewa dzięki imbirowi, sprawdzi się idealnie w chłodne dni. Jest wiele sposobów jej przygotowania i każdy jest smaczny i prosty - ja prezentuję mój sprawdzony bo zawsze mogę go modyfikować.
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 15
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 131
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 15
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 131
Składniki
Cebulę i czosnek drobno siekamy i lekko podsmażamy na oleju, dodajemy mięso i smażymy ok. 10 min. Imbir obieramy i kroimy w plasterki. Na patelnie z czosnkiem, cebulą i mięsem dodajemy kilka plasterków imbiru i 2 liście laurowe oraz pokrojoną papryczkę chili lub pół łyżeczki chili w proszku. Dusimy kilka minut.
Przekładamy wszystko do garnka, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę w plasterkach. Zalewamy ok. 2 litrami wody, tak żeby wszystko przykryć. Wlewamy sok pomidorowy i wszystko zagotowujemy.
Paprykę kroimy w kostkę a fasolkę dokładnie płuczemy. Do gotującej się zupy wrzucamy odcedzoną kukurydzę, fasolkę, paprykę i resztę imbiru. Wszystko doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chili. Gotujemy aż warzywa zmiękną. Podajemy z serem pokrojonym w kostkę. Smacznego. Zapraszam na blog www.pyszotki.pl