Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i pożywna zupa meksykańska, cudownie rozgrzewa dzięki imbirowi, sprawdzi się idealnie w chłodne dni. Jest wiele sposobów jej przygotowania i każdy jest smaczny i prosty - ja prezentuję mój sprawdzony bo zawsze mogę go modyfikować.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1882
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8434
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 800
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254490
Polecam.
Odsłon: 1537
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1882
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8434
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 800
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254490
Polecam.
Odsłon: 1537
Składniki
Cebulę i czosnek drobno siekamy i lekko podsmażamy na oleju, dodajemy mięso i smażymy ok. 10 min. Imbir obieramy i kroimy w plasterki. Na patelnie z czosnkiem, cebulą i mięsem dodajemy kilka plasterków imbiru i 2 liście laurowe oraz pokrojoną papryczkę chili lub pół łyżeczki chili w proszku. Dusimy kilka minut.
Przekładamy wszystko do garnka, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę w plasterkach. Zalewamy ok. 2 litrami wody, tak żeby wszystko przykryć. Wlewamy sok pomidorowy i wszystko zagotowujemy.
Paprykę kroimy w kostkę a fasolkę dokładnie płuczemy. Do gotującej się zupy wrzucamy odcedzoną kukurydzę, fasolkę, paprykę i resztę imbiru. Wszystko doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chili. Gotujemy aż warzywa zmiękną. Podajemy z serem pokrojonym w kostkę. Smacznego. Zapraszam na blog www.pyszotki.pl