Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa meksykańska to szybkie, sycące i bardzo smaczne danie jednogarnkowe.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23107
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1232
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104941
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23107
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1232
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104941
Składniki
Czerwoną i żółtą paprykę kroimy w małą kostkę. Czerwoną cebulę dość drobno siekamy.
Do dużego garnka z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy mielone mięso i podsmażamy je do momentu aż utraci surowość, często mieszamy. Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, wszystko mieszamy i krótko podsmażamy. Następnie wlewamy bulion i całość gotujemy około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie do zupy dodajemy pokrojone papryki, czerwoną fasolę wraz całą zawartością puszki a także kukurydzę z zalewą, wlewamy przecier lub passatę pomidorową, wszystko razem łączymy i gotujemy do momentu aż mięso i warzywa będą miękkie ale nie rozgotowane. Pod koniec gotowania zupę doprawiamy do smaku solą, sporą ilością czarnego pieprzu, czerwoną mieloną papryką oraz chili. Tak przygotowaną zupę podajemy z niewielką porcją startego na tarce o małych oczkach żółtego sera.