Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa meksykańska to szybkie, sycące i bardzo smaczne danie jednogarnkowe.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231614
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4890
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36036
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1321
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231614
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4890
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36036
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1321
        
        
                Składniki
Czerwoną i żółtą paprykę kroimy w małą kostkę. Czerwoną cebulę dość drobno siekamy.
Do dużego garnka z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy mielone mięso i podsmażamy je do momentu aż utraci surowość, często mieszamy. Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, wszystko mieszamy i krótko podsmażamy. Następnie wlewamy bulion i całość gotujemy około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie do zupy dodajemy pokrojone papryki, czerwoną fasolę wraz całą zawartością puszki a także kukurydzę z zalewą, wlewamy przecier lub passatę pomidorową, wszystko razem łączymy i gotujemy do momentu aż mięso i warzywa będą miękkie ale nie rozgotowane. Pod koniec gotowania zupę doprawiamy do smaku solą, sporą ilością czarnego pieprzu, czerwoną mieloną papryką oraz chili. Tak przygotowaną zupę podajemy z niewielką porcją startego na tarce o małych oczkach żółtego sera.