Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis na zupę jest mocno zmieniony ale jadłam to danie i bardzo mi smakowało, zbliża się jesień czyli czas na takie solidne, jednogarnkowe potrawy
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19847
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 487
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242902
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19847
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 487
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242902
Składniki
1. na rozgrzany olej wrzuć posiekaną cebulę, duś parę minut, dodaj posiekany czosnek a po chwili pokrojone w plasterki pieczarki i paprykę, podsmaż wszystko do odparowania płynu, przełóż na talerz, 2. ponownie rozgrzej łyżkę oleju, wrzuć mięso i pokrojoną kiełbasę, dodaj przyprawy, podsmażaj ok 10 min, 3. mięso przełóż do garnka, dodaj podduszone z cebulą pieczarki, odcedzoną fasolę i kukurydzę oraz passatę ( można tez dodać łyżkę koncentratu pomidorowego) zalej wszystko ok 4 szkl bulionu lub gorącej wody, garnek przykryj i gotuj na małym ogniu ok godziny, pod koniec gotowania należy dodać pokrojone w plasterki ogórki konserwowe, na koniec spróbować i doprawic wg własnego smaku, smacznego