Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis na zupę jest mocno zmieniony ale jadłam to danie i bardzo mi smakowało, zbliża się jesień czyli czas na takie solidne, jednogarnkowe potrawy
Składniki
1. na rozgrzany olej wrzuć posiekaną cebulę, duś parę minut, dodaj posiekany czosnek a po chwili pokrojone w plasterki pieczarki i paprykę, podsmaż wszystko do odparowania płynu, przełóż na talerz, 2. ponownie rozgrzej łyżkę oleju, wrzuć mięso i pokrojoną kiełbasę, dodaj przyprawy, podsmażaj ok 10 min, 3. mięso przełóż do garnka, dodaj podduszone z cebulą pieczarki, odcedzoną fasolę i kukurydzę oraz passatę ( można tez dodać łyżkę koncentratu pomidorowego) zalej wszystko ok 4 szkl bulionu lub gorącej wody, garnek przykryj i gotuj na małym ogniu ok godziny, pod koniec gotowania należy dodać pokrojone w plasterki ogórki konserwowe, na koniec spróbować i doprawic wg własnego smaku, smacznego