Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis na zupę jest mocno zmieniony ale jadłam to danie i bardzo mi smakowało, zbliża się jesień czyli czas na takie solidne, jednogarnkowe potrawy
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4908
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4908
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
1. na rozgrzany olej wrzuć posiekaną cebulę, duś parę minut, dodaj posiekany czosnek a po chwili pokrojone w plasterki pieczarki i paprykę, podsmaż wszystko do odparowania płynu, przełóż na talerz, 2. ponownie rozgrzej łyżkę oleju, wrzuć mięso i pokrojoną kiełbasę, dodaj przyprawy, podsmażaj ok 10 min, 3. mięso przełóż do garnka, dodaj podduszone z cebulą pieczarki, odcedzoną fasolę i kukurydzę oraz passatę ( można tez dodać łyżkę koncentratu pomidorowego) zalej wszystko ok 4 szkl bulionu lub gorącej wody, garnek przykryj i gotuj na małym ogniu ok godziny, pod koniec gotowania należy dodać pokrojone w plasterki ogórki konserwowe, na koniec spróbować i doprawic wg własnego smaku, smacznego