Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis na zupę jest mocno zmieniony ale jadłam to danie i bardzo mi smakowało, zbliża się jesień czyli czas na takie solidne, jednogarnkowe potrawy
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 241
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 532
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 717
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1138
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 226
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6104
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 241
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 532
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 717
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1138
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 226
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6104
Składniki
1. na rozgrzany olej wrzuć posiekaną cebulę, duś parę minut, dodaj posiekany czosnek a po chwili pokrojone w plasterki pieczarki i paprykę, podsmaż wszystko do odparowania płynu, przełóż na talerz, 2. ponownie rozgrzej łyżkę oleju, wrzuć mięso i pokrojoną kiełbasę, dodaj przyprawy, podsmażaj ok 10 min, 3. mięso przełóż do garnka, dodaj podduszone z cebulą pieczarki, odcedzoną fasolę i kukurydzę oraz passatę ( można tez dodać łyżkę koncentratu pomidorowego) zalej wszystko ok 4 szkl bulionu lub gorącej wody, garnek przykryj i gotuj na małym ogniu ok godziny, pod koniec gotowania należy dodać pokrojone w plasterki ogórki konserwowe, na koniec spróbować i doprawic wg własnego smaku, smacznego