Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odpowiednio podana - w niewielkiej ilości, bo bardzo sycąca - co jest plusem w przypadku większej liczby degustujących - daje gwarancję, że goście na "dzień dobry" będą zadowoleni i... najedzeni ;-)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Mięso mielone usmażyć razem z pokrojoną w kostkę cebulą
zagotować wodę + kostki rosołowe, lub podgrzać wcześniej przygotowany bulion
do bulionu dodać usmażone mięso - gotować 20 minut
dodać kukurydzę, fasolkę czerwoną i fasolkę białą/soję (odcedzone z zalewy), przecier, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę lub drobno posiekane, majeranek, zioła prowansalskie, sól, pieprz
wymieszać wszystkie składniki - i gotować jeszcze ok.20-30 minut
Zupa najlepiej smakuje, gdy jest odgrzana po kilku godzinach od ugotowania;-)
Podawać z grzankami czosnkowymi lub groszkiem ptysiowym, dodać listek bazylii ;-)