Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna moja wersja zupy meksykańskiej. Trochę odbiega od tradycyjnej zupy ale zapewniam, że jest smaczna.
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Ziemniaki, marchew i cebulę obrać, umyć i także pokroić w kostkę. Paprykę po umyciu tak samo jak inne warzywa także drobno pokroić. Kukurydzę, groszek i fasolę odsączyć z zalewy ale fasolkę dobrze byłoby przepłukać dodatkowo wodą.
W garnku rozgrzać olej, wrzucić mięso i podsmażyć razem z papryką i cebulą. Gdy mięso się podsmaży wlać rosół i dusić pod przykryciem 15 minut a potem dodać marchew, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie i przyprawy i dalej chwilę gotować a potem dodać ziemniaki ( jeżeli mamy gatunek ziemniaków, które się długo gotują to należy je dodać razem z marchewką ).
Gdy wszystko jest miękkie dodać odsączone składniki, zagotować zupę, ewentualnie doprawić i zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody. Zupę ponownie zagotować i podawać gorącą.