Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna moja wersja zupy meksykańskiej. Trochę odbiega od tradycyjnej zupy ale zapewniam, że jest smaczna.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1460
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1172
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1314
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 936
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1460
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1172
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1314
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 936
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Ziemniaki, marchew i cebulę obrać, umyć i także pokroić w kostkę. Paprykę po umyciu tak samo jak inne warzywa także drobno pokroić. Kukurydzę, groszek i fasolę odsączyć z zalewy ale fasolkę dobrze byłoby przepłukać dodatkowo wodą.
W garnku rozgrzać olej, wrzucić mięso i podsmażyć razem z papryką i cebulą. Gdy mięso się podsmaży wlać rosół i dusić pod przykryciem 15 minut a potem dodać marchew, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie i przyprawy i dalej chwilę gotować a potem dodać ziemniaki ( jeżeli mamy gatunek ziemniaków, które się długo gotują to należy je dodać razem z marchewką ).
Gdy wszystko jest miękkie dodać odsączone składniki, zagotować zupę, ewentualnie doprawić i zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody. Zupę ponownie zagotować i podawać gorącą.